26-04-09

P. K. goud op de 1500 , zilver op de 800

Gisteren stonden we samen met de seniors aan de startlijn voor de 1500m.  Het werd een tactisch wedstrijdje daar in Herentals. Op een kampioenschap wordt er voor de plaats gelopen en zo vroeg op het seizoen kan je de tegenstand moeilijk inschatten, laat staan dat je van je eigen weet hoe goed de forme is.  Mijn opdracht was dus me focussen op de juniores en de seniors laten doen.  De wedstrijd vertrok heel traag.  Halverwege kwam dan het eerste prikje en hier losten de andere juniores reeds.  Met een beetje schrik om mezelf niet op te blazen liep ik mijn eigen wedstrijd.  De laatste ronde heb ik de gas nog een keer opengezet omdat ik voelde dat ik het nog wel 400 m zou uithouden.  Zo'n titel doet toch echt wel deugd na een rotperiode.
Vandaag trok ik dan naar Merksem om het tweeluik af te ronden.  Hier werd er van in't begin stevig doorgetrokken.  Met z'n vieren gingen we vlak achter elkaar de laatste ronde in.  Ik liep op de derde plaats en kreeg het even moeilijk.  De eerste twee (Eysackers en Lauwers) maakten onmiddellijk een gat van 20 meter.  Bo Van Gestel pakte over van mij en in haar spoor ging we de laatste rechte lijn in, op zoek naar de eerste twee.  Spijtig genoeg was het geen 810 m vandaag, maar het werd toch nog zilver. 
Met een tevreden blik sluit ik dit weekend af!  Het smaakt naar meer.
Op de bovenste foto zie je clubmakker Liesbeth die knap derde werd bij de dames seniores 1500.

19:00 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-04-09

Stage Frankrijk

Lang geleden dat ik hier nog iets kwam vertellen. Er was dan ook, wat lopen betreft, niet veel mee te delen. Maar, er komt terug leven in mijn loopwereldje.

Eind maart, een weekje voor het paasverlof kon ik fit en gezond aan de voorbereiding van mijn zomerseizoen beginnen.  Een late start maar mijn gezondheid liet echt niet toe om vroeger te starten om een basis te leggen voor het zomerseizoen.   
Tijdens het daaropvolgende paasverlof was er een stage gepland. Samen met mijn trainer Erik, Ilse, trainingsmaatjes Jenthé en Jens trokken we naar Frankrijk. Het was er prachtig om te trainen, mooie bossen voor duurloopjes (weliswaar bergop, bergaf), een prachtig paadje rond een meer en een rugbyveld. Daar hebben we met ons drietjes mooie trainingen afgewerkt.

Op het einde van de stage waren er twee pistewedstrijden gepland.  Met de vermoeide benen waren die niet voor tijden te lopen, wel om de tartan te ruiken.  Dit was dringend nodig want de nieuwe piste van mijn club is nog steeds niet klaar om op te trainen en de provinciale titels worden komend weekend reeds verdeeld.

Op het PK ga ik dubbelen, zaterdag loop ik in Herentals een 1500, zondag wordt het een 800.  Ik ben benieuwd wat een weekje trainingsafbouw op zal leveren.

Hier enkele foto's van Frankrijk

HPIM3765

HPIM3889

HPIM3898

HPIM3910

HPIM3933

11:26 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |