13-09-09

BK 1500m


Vandaag waren de Belgische kampioenschappen voor junioren en beloften gepland. Ik had me ingeschreven voor de 1500m.

3 Weken voor het BK liep ik een kwetsuur op. Een heel klein scheurtje (dat zelfs niet te zien was op de echografie) hield me een week aan de kant. Toen de pijn volledig weg was bij het stappen, ben ik beginnen fietsen. Een week voor dit BK legde mijn kinésist een tape rond mijn bovenbeen waardoor ik ik mijn trainingen kon hervatten.  Tegen doktersadvies in (stout hé), maar na de geslaagde test met de tape van de kiné besliste ik toch deel te nemen aan dit BK.
Met 8 juniores stonden we aan de start. Er werd 400m aan een slakkentempo gelopen. Tot Lies van de Voorde het tempo erin bracht. Lies, Marliese Schils en ik hebben met z'n 3tjes afstand genomen. Tot op 400m kon ik het tempo goed volgen. Maar toen de bel de laatste ronde inluidde, kon ik de versnelling van Lies niet aan (gebrek aan westrijdritme). Lies en Marliese hebben het onder hun tweetjes uitgevochten. Ik heb mijn tempo kunnen aanhouden en mijn 3de plaats veilig stellen.

Ik werd dus 3de op het BK junioren 1500m in een kampioenschapstijd van 5.00.40. Meer zat er (gezien het wedstrijdverloop)vandaag zeker niet in  en ben hierdoor zeer tevreden!!! Nu een weekje rusten en dan opbouwen naar het nieuwe winterseizoen.

Eventjes nog een dankwoordje aan mijn trainer Erik, die mij nu al een jaartje deskundig heeft begeleid!

BK leuven 001BK leuven 013BK leuven 009
BK leuven 063BK leuven 068

20:33 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |