19-10-09

duo-duathlon

Atletiekclub Olen organiseerde gisteren een duo-duathlon in Teunenberg.  AC Hulshout maakte er een clubuitstap van.  In de voormiddag was er een jogging, op de lange afstand haalde de trainingsmakker van mijn papa een podiumplaats.  Andere clubmakkers haalden ook nog mooie ereplaatsen.

Samen met Koen Heremans nam ik deel aan de duo-duathlon.  Tussen al die mannen voelde ik me niet echt in mijn nopjes en liet me daardoor in het vertrek verrassen.  Op een bepaald moment moesten we het bos in en hier lag een trechter te wachten.  Helemaal uit mijn ritme door dat ophouden (heel eventjes stappen) was ik op achtervolgen aangewezen.  Nu ja, ik moest uiteindelijk voor het klassement alleen rekening houden met de gemengde ploegen.  De eerste wedstrijdhelft liep ik constant samen met Sofie Van Accom, in het tweede gedeelte kon ik wat afstand nemen van haar.  Dan moest Koen het van mij overpakken.  Die deed wat hij kon maar kon niet dichter komen op de ploeg van Muriel Dewinter en Thomas Derboven.  Met een achterstand op Muriel beginnen aan mijn tweede gedeelte (opnieuw 3,3km door het bos) van de wedstrijd. Maar dit was op voorhand een verloren strijd.  Achter muriel (een dikke minuut voor mij) liep ook nog een dame voor de tweede plaats en samen met nog een andere dame ging ik strijden voor de derde plaats. Deze dame kon ik al snel afschudden. Dan kreeg ik plaats 2 nog in het zicht. Gelukkig kon ik die vrij vlug bijbenen waardoor ik de laatste wedstrijdhelft kon afwerken in een strak trainingstempo. 

De eerste twee plaatsen van het podium waren voor onze club. Bij de damesploegen behaalden we het zilver met Liesbeth en Ann.
Nadien was er nog de individuele duathlon, hierin werd clubmakker Eddy Buts knap tweede.
Met een tevreden gevoel kijk ik uit naar volgend weekend waar ik samen met clubmakkers Liesbeth en Veerle zal deelnemen aan de relays van de crosscup in Gent.

duo-duathlon 089

11:10 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.