25-10-09

CC-Relays Gent

Vandaag was het de opening van het nieuwe winterseizoen, dit startte zoals andere jaren met de CC-Relays te Gent. Een aflossing... altijd leuk om mee te doen! Zeker als je met zo'n 'GROTE' als Veerle Dejaeghere mee mag doen.
Vorig jaar mocht ik van start gaan, nam Nathalie De Vos over en mocht Veerle Dejaeghere het afmaken. We werden toen mooi 3de.

Dit jaar kwam ik aan de start samen met Liesbeth Monsecour en Veerle Dejaeghere. Ik mocht starten tussen al dat snel geweld voor een afstand van 1350m. Ik startte snel, maar behoudend en kwam zo in de eerste bocht ergens in de helft door. We moesten eerst een toertje rond de start doen, met veel bochten en daardoor werd er geduwd en getrokken langs alle kanten. Na het toertje rond de start, ben ik mijn tempo beginnen op te drijven en kon ik mooi naar voor opschuiven. Eens in de zandstrook belandt, heb ik de top 8 kunnen binnenduiken. Deze plaats heb ik niet meer afgegeven en zo kon ik mijn stok doorgeven aan Liesbeth.
Liesbeth liep een knappe wedstrijd en kon haar stok zo ook als 8ste verder doorgeven aan Veerle. Zij begon aan haar inhaalrace. De derde plaats lag spijtig genoeg buiten bereik, maar we zijn mooi vierde geëindigd in een sterk deelnemersveld.

Ik ben zeer tevreden over mijn wedstrijd en kijk uit naar de volgende crossen, die uiteraard een paar km verder gaan zijn.

Jens heeft zijn eerste winterwedstrijd gelopen en heeft het er zeer goed vanaf gebracht!

CC Relays 047[1]

Opwarmen met Liesbeth en Veerle.

CC Relays 085[1]

Na 300 meter

CC Relays 089[1]

Ploeteren door de zware zandstrook, vlak voor de aankomst.

CC Relays 177[1]

Jens aan de beurt!

Nagenieten met Liesbeth en Veerle ( foto's Tom Lambrechts)

20:41 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-10-09

duo-duathlon

Atletiekclub Olen organiseerde gisteren een duo-duathlon in Teunenberg.  AC Hulshout maakte er een clubuitstap van.  In de voormiddag was er een jogging, op de lange afstand haalde de trainingsmakker van mijn papa een podiumplaats.  Andere clubmakkers haalden ook nog mooie ereplaatsen.

Samen met Koen Heremans nam ik deel aan de duo-duathlon.  Tussen al die mannen voelde ik me niet echt in mijn nopjes en liet me daardoor in het vertrek verrassen.  Op een bepaald moment moesten we het bos in en hier lag een trechter te wachten.  Helemaal uit mijn ritme door dat ophouden (heel eventjes stappen) was ik op achtervolgen aangewezen.  Nu ja, ik moest uiteindelijk voor het klassement alleen rekening houden met de gemengde ploegen.  De eerste wedstrijdhelft liep ik constant samen met Sofie Van Accom, in het tweede gedeelte kon ik wat afstand nemen van haar.  Dan moest Koen het van mij overpakken.  Die deed wat hij kon maar kon niet dichter komen op de ploeg van Muriel Dewinter en Thomas Derboven.  Met een achterstand op Muriel beginnen aan mijn tweede gedeelte (opnieuw 3,3km door het bos) van de wedstrijd. Maar dit was op voorhand een verloren strijd.  Achter muriel (een dikke minuut voor mij) liep ook nog een dame voor de tweede plaats en samen met nog een andere dame ging ik strijden voor de derde plaats. Deze dame kon ik al snel afschudden. Dan kreeg ik plaats 2 nog in het zicht. Gelukkig kon ik die vrij vlug bijbenen waardoor ik de laatste wedstrijdhelft kon afwerken in een strak trainingstempo. 

De eerste twee plaatsen van het podium waren voor onze club. Bij de damesploegen behaalden we het zilver met Liesbeth en Ann.
Nadien was er nog de individuele duathlon, hierin werd clubmakker Eddy Buts knap tweede.
Met een tevreden gevoel kijk ik uit naar volgend weekend waar ik samen met clubmakkers Liesbeth en Veerle zal deelnemen aan de relays van de crosscup in Gent.

duo-duathlon 089

11:10 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-10-09

dubh-linn

Vandaag stond er een tempoloop geprogrammeerd.  Aan de irish pub in Wolfsdonk werd dan weer een jogging op 100% onverharde wegen georganiseerd.  Die combinatie kon ik niet laten liggen. 

Met een gezellige bende trokken we dus naar de Demervallei.  De opwarming moesten we doen in de gietende regen.  We konden dus al vermoeden wat ons te wachten stond in de bossen.  Een heel mooie omloop als het droog is maar vandaag was het een grote modderpoel. Soms moesten we wel door plassen waar het water tot vlak onder de knietjes kwam. Op vele plaatsen schoof je weg of stond je stil door de modder. En zonder spikes is dat natuurlijk niet zo simpel. Maar dit vind ik helemaal niet erg.. dit is een teken dat de crossen eraan komen, en dat maakt me blij.
Ik kwam als eerste dame over de eindmeet en rond de 10de plaats in het algemeen in een tijd van 20.24. Buiten de harde steken in mijn zij de laatste km, heb ik er een goed gevoel aan over gehouden.

Jens kwam mooi 6de over de eindstreep en Jenthé deed het behoorlijk goed na die lange maand dat ze niet mocht lopen. En zo trainen we met zen drietjes verder naar het winterseizoen!

15:55 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |