29-11-09

CC Roeselare

Vandaag plande ik een Cros Cup wedstrijd in Roeselare, al jaren gekend als de selectie voor het EK. Ik ging er natuurlijk niet naartoe om een ticket te bemachtigen, dat is buiten mijn capaciteiten. Ik ging er naartoe omdat ik er graag loop, altijd veel slijk en dit jaar zelfs een bergje!
De ingrediënten waren dus: slijk, slijk, slijk, en een sterk deelnemersveld.

Ik was goed vertrokken, en nestelde me ergens midden in het pak. De topfavorieten waren al snel gaan vliegen. Heel de wedstrijd liep ik samen, afwisselend deden we kopwerk. In het slijk voelde ik me telkens goed, maar toen we terug op een beloopbaar stuk kwamen, geraakte ik niet terug in een goed tempo. Spijtig genoeg kon ik niet aansluiten bij mijn leeftijdsgenoten. Ik liep de hele wedstrijd voor een 15de plaats. 
De laatste ronde kreeg ik Lies van de Voorde nog in zicht. Op 300m voor het einde kwam ik erbij, kon nog even mee aanpikken, maar toen was het vat leeg en waren het nog een 200-tal m knokken om de finish te halen. Zo kwamen er nog een aantal voorbij en werd ik 18de.

Tevreden keerde ik terug naar Hulshout.
Toch nog eventjes mijn papa, mama, onze va, Jens <3, trainer Erik en Ilse bedanken om telkens te komen supporteren voor mij!

Tot de volgende!

Voor meer foto's: http://foto.zita.be/9690614100

19:26 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-11-09

Arendonk

Gisteren stond ik aan de start in de regionale veldloop te Arendonk. Lang geleden dat ik daar nog eens gelopen had. In mijn jeugdjaren heb ik er 2 overwinningen mee naar huis genomen.
Gisteren, als eerstejaars senior, was het natuurlijk iets anders.

Zoals iedereen wel gemerkt heeft, stond er superveel wind en was het moeilijk lopen.
Met een uitgebreid deelnemersveld, samen met de juniors en de masters, stonden we aan de start om 4030m af te haspelen. Er zouden 2C ronden gelopen worden.
Arendonk 098

Er werd zeer snel gestart. Ik zat ergens rond de 20ste plaats toen we de eerste bocht namen. Stilletjesaan kon ik ietsje opschuiven naar voor. De eerste ronde zat ik in een mooi groepje, waardoor ik me uit de wind kon zetten. De tweede ronde was het groepje uiteengevallen, en liep ik heel de tijd alleen tegen de wind op te boksen. Zo'n 20m voor mij zag ik heel de tijd Jolien Boonen lopen, maar ik vond de kracht niet om er naar toe te lopen. Ik heb mijn tempo heel de wedstrijd mooi kunnen behouden en werd toch nog verdienstelijk 8ste.
Arendonk 102


Arendonk 116Arendonk 125Arendonk 067Arendonk 148Jens liep een sterke wedstrijd bij de korte cross en werd 22ste.

Volgende week hoop ik met frissere benen aan de start te staan in Roeselare!

17:00 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-11-09

Mechelen

Vandaag stond ik voor de eerste keer aan de start bij de seniors, dit in Mechelen. Vorige week heb ik samen met Jens en Jenthé een mooie trainingsweek afgewerkt, waar we alledrie zeer tevreden over waren.

Na een dagje rust en wat loslopen ging ik dan vandaag van start voor een afstand van 4940m (3grote ronden). Natuurlijk even afwachten wat dat ging worden, terug zo'n lange afstand voor de boeg. Ik koos voor een behoudende start. Na een 100-tal meters, schoof ik samen met Muriel De Winter op naar voren. Eens bij Liesbeth aangesloten, koos ik ervoor om het tempo ietsje op te drijven (de Hulshout-crew ging ervoor). Zo legde ik samen met Muriel een eerste mooie ronde af.

Toen we de tweede ronde in gingen nam Muriel over. Tot halfweg de wedstrijd kon ik aanklampen, maar dan moest ik het tempo toch even laten zakken. Op dat moment liep ik nog voor een 4de plaats. Na een 100-tal meters recuperatie, vond ik terug mijn tempo. Maar dit was niet goed genoeg om mijn 4de plaats veilig te stellen en ben knap 5de aangekomen.

Ik ben zeer tevreden over mijn eerste wedstrijd bij de seniors. En kijk al vast uit naar de volgende wedstrijd, alleen weet ik nog niet juist welke dat gaat worden.

Foto's
Jens in actie in de korte cross

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer foto's: http://foto.zita.be/9665514938

19:45 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |