29-05-10

800m te Duffel

Zoals ik eerder al vermeld had, ben ik vandaag naar Duffel getrokken om er een 800m te gaan lopen. Het was niet zo'n "tropisch" weertje als vorige week, vandaag moesten we het doen met een strak windje en wat regenbuitjes.

Ik mocht in reeks 2 van start gaan. Door nog wat gebrek aan snelheid, had ik de eerste 100m wat last met het begintempo, zo kwam ik achteraan de groep terecht. Na 300m vond ik dan een beter ritme. Maar dit was echter iets te laat, er was al een gaatje geslagen. Dit probeerde ik toe te lopen door enkele atleten voorbij te gaan. Na 400m kwam ik door in 67sec (al veel beter dan vorige keer). Het gaatje voor mij kreeg ik spijtig genoeg niet dicht, maar ik kon wel weer 2sec van mijn tijd doen. Met 2.24 ben ik weer een stapje verder.

Volgende week zal ik starten in op de B-meeting te Lier.

19:30 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-05-10

800m te Oordegem

Ik ben er weer een paar daagjes tussenuit geweest om een Franstalige stage bij een advocaat te gaan doen in het mooie Mons. Trainen heb ik daar spijtig genoeg niet kunnen doen, maar ik heb er wel een hele mooie ervaring aan over gehouden.

Op pinkstermaandag en met de eerste hitte, ben ik met Jens en de bende naar Oordegem getrokken om een 800m te lopen. Een druk bezette meeting. Vooral de spurters waren met velen komen opdagen, zodat de start van de eerste 800m al een half uurtje verlaat werd.

Voor elke reeks van de 800m waren 2 reeksen voorzien. In reeks 1 van de J/S/M mocht ik van start gaan. Met in het achterhoofd de gedachten om niet te snel te starten, vertrok ik dan ook. Ik nestelde me bij het uitkomen van de eerste bocht ergens in het midden van de groep. Na 400m kwam ik door in 73sec en er was al een groepje voorop. Ik voelde me nog zeer goed, en kon de laatste 300m mijn tempo nog opdrijven om zo nog enkele atleten in te halen. Met een tevreden gevoel kwam ik over de eindmeet in een tijd van 2.26.15. Er zit dus weer betering op tegenover vorige wedstrijd. Nu terug meer durven en hopelijk komen we dan snel terug in de buurt van 2.20.

Jens maakte er eventjes gebruik van om zijn PR aan te scherpen naar 2.02.35 na een zeer knappe wedstrijd!

Zaterdag start ik in Duffel terug op de 800m, tot dan!

24-05-10%20052

19:18 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-05-10

zomerseizoen gestart!

Voila, het startschot is gegeven, mijn zomerseizoen is begonnen. Normaal zou ik vrijdag al een 300m gedaan hebben, maar daar was het slechte weer tussengekomen. Vandaag trokken we dan naar Tessenderlo voor een 800m. De laatste drie maanden zijn voor mij een opbouw geweest, na 3 maanden stil gelegen te hebben.. dus het was afwachten wat ik nog kon na 6 maanden wedstrijdloos.

We werden met z'n allen bijeen gezet in één reeks, van cadet tot master. Bij het uitkomen van de eerste bocht kwam ik in koppositie, het werd al snel duidelijk dat niemand zou overnemen. Op 400m kwam ik door in 72 sec. Dan werd het een goeie 100m boksen tegen de wind. Met nog 250m voor de boeg kwam er een meisje over mij, maar ik kon niet aanpikken, dit gebeurde ook toen we nog 200m moesten lopen, een ander meisje kwam er nog over en ik kon weer niet aanpikken. Eens de eindstreep overschreden, luidde mijn tijd 2.29. De exacte tijd weet ik nog niet, want deze tijd is door de papa en Jens opgenomen.
Jens trad na mij op. Hij liep ook zijn eerste wedstrijd in een knappe 2.06, dit smaakt naar meer!

Hier moet ik tevreden mee zijn. Nu verder trainen en wedstrijden zoeken. Hopelijk sneuvelen de seconden wedstrijd per wedstrijd!

Dan nog even snel een tussendoortje. Zondag ben ik nog snel ingevallen bij de bierloop. Dit is een aflossing van 80km met 8 man. Ik heb er 9,17 km afgelegd in 39,50 min. Jens liep voor mij 11,5 km in 48,20min!

En toch nog snel eventjes van de gelegenheid gebruik maken om Jenthé een proficiat te wensen met haar mooie seizoensopener van 2.18!

Hier enkele foto's van de bierloop

IMG_4785IMG_4794IMG_4803a

22:23 Gepost door Evelien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |