29-08-10

800m te Merksem

Na mijn slechte prestatie van woensdag, waagde ik het erop om gisteren te starten op de 800m te Merksem. Met mijn tijd moest ik in het voorprogramma starten.

Na een lange opwarming (1 uur 30 min) mocht ik eindelijk aan mijn wedstrijd beginnen. Er was blijkbaar een stroompanne geweest waardoor er een serieuze vertraging opgelopen was. Ik startte in de eerste reeks van het voorprogramma. Donna Matthijsen was de haas van dienst en ging de eerste ronde doorkomen in 68". Bij het uitkomen van de eerste bocht heb ik me goed kunnen verschuilen voor de wind. Bij de doorkomst na de eerste ronde kwamen we door in 70". 600m zat ik goed in de wedstrijd, daarna kreeg ik een serieus dipje. Maar ik kwam toch nog tevreden over de eindstreep in 2.23.

De volgende wedstrijd op het programma (en waarschijnlijk ook de laatste) is het Belgisch Kampioenschap voor beloften. Hier zal ik starten op de 1500m.

15:04 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-08-10

1500m te Tongerlo

Woensdag gaf Herentals voor de tweede maal een meeting in Tongerlo. Vorig jaar nam ik deel aan de 400m, dit jaar stond ik aan de start op de 1500m. Er was me al stilletjes toegefluisterd dat Sofie Van Accom haas van dienst ging zijn, naar een tijd van 4.50. Ideaal dus voor mij.

Mijn benen dachten er gisteren anders over. Voor de start voelde ik me nog prima, maar eens gestart had ik presies een blok beton aan mijn benen hangen. Ik draaide van de eerste meters niet en het werd tijdens de wedstrijd alleen maar erger. Voor mij werd er prachtig haaswerk geleverd door Sofie, waardoor er een paar vrouwen mooie tijden konden neerzetten. Over de wedstrijd zelf kan ik dus niets meer vertellen. Mijn tijd was uiteindelijk 5.03.

Hopelijk zijn de benen tegen zaterdag uitgerust, want dan zal ik deelemen in Merksem.

Sinds maandag ben ik aan een nieuw levensritme begonnen. Gedaan met school, het "grote mensenleven" ... werken.

18:31 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-08-10

1500m te Ninove

Het was al een tijdje geleden dat ik nog eens een 1500m gelopen had, dus besloten we om zaterdag richting Ninove te trekken om er mee te doen op de FC. Dat het laat ging worden wisten we al via het uurrooster, maar door een kleine vertraging werd 21.50 uur, 22.30 uur. Ik werd ingedeeld in de eerste reeks van het naprogramma.

Bij het startschot werd er de eerste 200m heel traag gelopen. Heel de groep was in een puinhoop op elkaar geperst, waardoor het getrek en geduw niet vermeden kon worden. Ik nestelde me helemaal achteraan in het groepje om er zo weinig mogelijk last van te hebben. Na 300m werd de groep dan toch op een lint getrokken, maar ikzelf kwam pas door in 60", naar mijn wensen toch wel ietsje te traag. Vanvoor in de groep was het doel een tijd van 4.30, maar dat zat er na die eerste trage 300m ook niet meer in.
Uiteindelijk werd het tempo goed opgedreven en kon ik een paar plaatsjes opschuiven. Na 800m wedstrijd kwam ik door in 2.38 ... toch wel veel te traag om een mooie tijd te lopen. Ik kon mijn tempo mooi behouden. Met nog 400m te gaan voelde ik me nog fris, waardoor ik nog een laatste sterke ronde liep. Uiteindelijk was mijn tijd 4.53.14.

Toch wel een seizoensbeste, maar ik had het gevoel dat de beentjes meer aankonden. Volgende week loop ik terug 1500m te Kessel-lo. Ik hoop dat mijn doorkomst na 300m dan ietsje sneller is.

Jens liep zijn eerste 1500m van het seizoen. Hij liep een knappe wedstrijd en verpulverde zijn PR met talrijke seconden, zo staat zijn PR nu op 4.23.52.

Hier enkele foto's getrokken door Jörgen Lammens, danku!

2010 07 Ninove.JPG2010 07 Ninove 2.JPG

14:40 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |