12-09-10

brons op het Belgisch Kampioenschap piste - 1500m beloften en nieuw PR

Eindelijk… het is er nog eens uitgekomen en dan nog op het juiste moment.
Vandaag nam ik deel aan het BK 1500m voor beloften, te Nijvel.  Op training voelde ik het al langer dat het erin zat, het echte zelfvertrouwen putte ik vorige week uit mijn 800m-test op onze nieuwe piste van Hulshout. Jens haasde me toen naar een zeer mooie 2.18.

De dag begon met veel regen, maar de weergoden werden beter gezind in de namiddag en rond de tijd dat ik moest lopen kwam het zonnetje piepen. Spijtig genoeg was er iets misgelopen in de organisatie, waardoor er plots 45 min vertraging was. Om kwart voor 5 mochten we dus aan de startlijn gaan staan. Op papier stond ik 6de met mijn tijd, na een paar kleppers zoals Sofie Van Accom, Marlies Schils, Eva Dejonghe, …

Na het startschot zag het eruit dat het een trage wedstrijd ging worden, maar na 100m nam er toch iemand het initiatief om op kop te gaan lopen en het tempo geleidelijk aan op te drijven. Ik zat mooi genesteld achteraan het kopgroepje van 6. Met nog 800m voor de boeg probeerde ik (door aanmoediging van Ilse) een plaatsje op te schuiven. Met 6 gingen we de laatste ronde in. Op 250m werd er plots een serieuze versnelling ingezet en moest ik even passen. Op 150m kwam ik toch op gang en zag ik dat de 4 de plaats nog mogelijk was. Maar met nog 100m voor de boeg zag ik dat ook de 3 de plaats nog nipt haalbaar was, metertje per metertje kwam ik korter op Eva Dejonghe en vlak voor de meet is het me dan toch gelukt!

3 de!! En dan kreeg ik er nog een geschenkje bij, een nieuw PR: 4.45.27. Natuurlijk ben ik hier heel tevreden mee. Dit is een mooie afsluiter van mijn seizoen. Een seizoen met ups and downs, maar… een zomerseizoen zonder grote blessures, en dat mag al tellen bij mij!!!

Wat de komende weken gaan geven weet ik nog niet goed, misschien nog een pistewedstrijdje ergens meepikken, misschien ook niet. We beginnen alleszins aan de opbouw naar het winterseizoen met duurloopjes.

Natuurlijk nog een dankwoordje…
eerst en vooral aan mijn trainer Erik, die nu toch al een tijdje mijn trainer is en die mij prachtige trainingen geeft, in mij gelooft (denk ik toch ;) ) en veel met mij bezig is.
Wie ik zeker niet mag vergeten zijn ons mama en papa, die elke week van de partij zijn,

mijn liefje <3,
‘schrijnwerker’ Mark Van Riet , die dan weer via sponsoring  laat zien dat ook hij in mij gelooft
en mijn vaste supporters Ilse, Jenthé, onze va en Shari en Jürgen Lammens.

Hier enkele foto's:
Ook van Shari Lammens, thx ;)!Bk Beloften Nijvel 023.jpg
Bk Beloften Nijvel 083.jpgBk Beloften Nijvel 075.jpgBk Beloften Nijvel 089.jpg

Bk Beloften Nijvel 093.jpgBk Beloften Nijvel 096.jpgBk Beloften Nijvel 105.jpgDSC_0463.jpgBk Beloften Nijvel 115.jpgBk Beloften Nijvel 140.jpgDSC_0528.jpg

 

 

Voor nog meer sfeerbeelden klik hier

22:02 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Eefke...da was nog eens genieten zie vanmiddag. En van die laatste 100m ben ik zelf nog niet goed, gelukkig staat het allemaal op foto :)

Zoals je zegt..blessure vrij en zie eens....nu rustig naar de winter toe leven en ook daar vertrouwen op doen.

Weet dat je veel mensen achter je hebt staan...put daar maar moed uit!

Proficiat, geniet er maar efkes van, je komt van ver!

Dikke X (en die champagne dat lukt wel eens zeker??? :) )


Jörgen & Co

Gepost door: Jörgen | 12-09-10

proficiat Eef

Het is niet altijd even gemakkelijk maar ge kunt da
dat bewijs je nu maar eens doe zeker zo verder

Gepost door: jeske | 13-09-10

De commentaren zijn gesloten.