12-04-11

On the way back

Na een lange stilte op mijn blog, ben ik eindelijk terug met goed nieuws. Na een half jaar blessureleed heb ik eindelijk mijn loopschoenen terug mogen aantrekken.

Na veel zoeken en verschillende tests, had de dokter gevonden wat het probleem was en waar het zich situeerde. Maanden heb ik rondgelopen met een dagelijkse pijn in mijn linker hamstrings. Nu loop en stap ik eindelijk terug pijnvrij rond.

Door een krachtmetingstest te doen, bleek er een te groot verschil te zijn in evenwicht tussen de spieren. Dit onevenwicht situeerde zich in de bovenbenen, maar vooral in de hamstrings en de gluteus (bilspier). Door dit onevenwicht moest er door mijn linkerhamstring harder 'gewerkt' worden waardoor deze constant onder spanning kwam te staan. Dit veroorzaakte de pijn. Doel was dus die spanning te verlagen door de spier te versterken.
Daarvoor heb ik kracht- en stabilisatieoefeningen gekregen om deze tekorten en verschillen weg te werken. Het was een programma van 6 weken. En het schema werkte duidelijk, flink deed ik 4 to 5 keer per week mijn oefeningen en de pijn ging geleidelijk aan weg. Na 4 weken trok ik de loopschoenen aan om eens te proberen... 5x2 min (weliswaar joggen, maar met de brede glimlach op) werkte ik pijnloos af.

3 weekends geleden ben ik dan terug naar de dokter geweest, voor een nieuwe krachtmetingstest, om te kijken of het harde werk zijn vruchten afgeworpen had. En ja hoor, ik heb al heel wat kracht bijgekweekt waar het nodig was. De grote verschillen tussen links en rechts zijn al minder groot. Nu dus nog wat verder werken om nog wat meer evenwicht te krijgen in mijn spieren.

Vandaag (meer dan een maand na de eerste 'looptraining') deed ik voor de eerste keer terug een duurloop van een uur. Het was zalig om nog eens een degelijke duurloop te doen. De snelheid is nog rustig maar die komt ook wel terug. De boodschap is namelijk om heel rustig op te bouwen en zeker niet te forceren.

Volgende week trekken we dan met trainer Erik en familie richting Denemarken.

19:02 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.