28-08-11

1000 m te Deinze

Ik heb de smaak van wedstrijden weer helemaal te pakken. Spijtig dat het zomerseizoen op z’n einde loopt, maar… na het zomerseizoen, komt natuurlijk mijn favoriete gedeelte, het winterseizoen, de crossen!!!

Om toch nog maar een paar wedstrijdjes mee te pikken, trokken we gisteren naar het verre Deinze. Eigenlijk was ik van plan om te starten op de 3000 m, omdat ik deze afstand al zo lang niet meer gelopen had. Maar al snel bleek duidelijk dat er niet veel atleten aan de start gingen komen. Alleen Katrijn Vande Riviere had zich ingeschreven en aangezien Katrijn een trapje te hoog gegrepen is om te volgen, schreef ik me wijselijk in voor de 1000 m.

Vlak voor de start kwam trainer Erik me nog snel influisteren dat er een meisje tussen zat dat 2.20 gelopen had op 800 m. Mijn doel was dus al snel duidelijk, haar zo lang mogelijk proberen te volgen. Na het startschot nestelde ik me in haar spoor. Voor mij lag het tempo wel redelijk hoog omdat ik nog niet specifiek op snelheid getraind heb. Tot 800m kon ik in haar spoor blijven, maar daarna plaatste ze een kleine versnelling die ik niet kon bijbenen. Ik kon mijn tempo aanhouden en eindigde uiteindelijk 2de in 3.06.89.

Mijn volgende wedstrijd zal waarschijnlijk het Belgisch Kampioenschap worden.

 

 

 

12:25 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ge kunt niet weten hoe blij we zijn dat je "back on track" bent :)

Suc6 in de resterende!

Jörgen & co

Gepost door: Jörgen | 03-09-11

De commentaren zijn gesloten.