28-08-11

1000 m te Deinze

Ik heb de smaak van wedstrijden weer helemaal te pakken. Spijtig dat het zomerseizoen op z’n einde loopt, maar… na het zomerseizoen, komt natuurlijk mijn favoriete gedeelte, het winterseizoen, de crossen!!!

Om toch nog maar een paar wedstrijdjes mee te pikken, trokken we gisteren naar het verre Deinze. Eigenlijk was ik van plan om te starten op de 3000 m, omdat ik deze afstand al zo lang niet meer gelopen had. Maar al snel bleek duidelijk dat er niet veel atleten aan de start gingen komen. Alleen Katrijn Vande Riviere had zich ingeschreven en aangezien Katrijn een trapje te hoog gegrepen is om te volgen, schreef ik me wijselijk in voor de 1000 m.

Vlak voor de start kwam trainer Erik me nog snel influisteren dat er een meisje tussen zat dat 2.20 gelopen had op 800 m. Mijn doel was dus al snel duidelijk, haar zo lang mogelijk proberen te volgen. Na het startschot nestelde ik me in haar spoor. Voor mij lag het tempo wel redelijk hoog omdat ik nog niet specifiek op snelheid getraind heb. Tot 800m kon ik in haar spoor blijven, maar daarna plaatste ze een kleine versnelling die ik niet kon bijbenen. Ik kon mijn tempo aanhouden en eindigde uiteindelijk 2de in 3.06.89.

Mijn volgende wedstrijd zal waarschijnlijk het Belgisch Kampioenschap worden.

 

 

 

12:25 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-08-11

Terug in actie op de piste!

Woensdag 24 augustus trok ik naar Tongerlo. Het was al sinds vorig jaar op het BK 1500 m geleden dat ik de piste nog eens betreden had. 11 lange maanden… Maar door de juiste personen (onder andere dokter Peeters) en behandelingen ben ik door mijn blessure geraakt.

Met een bang gevoel, maar met veel zin, trok ik naar de piste in Tongerlo om te starten op de 1500 m. Wat ik er van verwachtte? Ik wist het zelf niet, niemand kon er een tijd op plakken. Ik heb wel goede trainingen afgewerkt de laatste weken, maar een goed gevoel heb ik er nooit aan over gehouden.

Met een mooi groepje atleten stonden we aan de start. Mijn tactiek op voorhand was: zeker niet te snel starten en daarna uitkijken waar ik zou uitkomen. Ik nestelde mij na de start meteen achter Jolien omdat ik wist welke tijd zij ongeveer zou willen lopen. Het begintempo lag goed, naar een richttijd van 5 min. Stelselmatig dreef Jolien het tempo de hoogte in en ik deed mijn best om in haar spoor te blijven. Vlak voor het ingaan van de laatste ronde voelde ik me nog redelijk goed, waardoor ik probeerde te versnellen. Met nog 250 m voor de boeg kwam nog een atlete over mij en ik probeerde aan te pikken, dit lukte me ook. De laatste 100 m ben ik haar nog voorbij kunnen lopen. Ik eindigde 2de in een tijd van 4.54.34.

Met deze tijd ben ik heel tevreden. Ik kreeg een prachtige wedstrijd voorgeschoteld, waardoor ik mezelf in het begin zeker niet kon opblazen en waar het tempo stelselmatig de hoogte in ging.

Ik kijk alvast uit naar de volgende wedstrijden.

IMG_4119.JPG


21:43 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |