12-09-11

BK Beloften 5000 m

Gisteren stond mijn 3de en laatste wedstrijd van het zomerseizoen op het programma. Het Belgisch Kampioenschap voor beloften. Ik had mij ingeschreven op de 5000 m. Vooraf bekeken een sterk bezette wedstrijd.

3 Jaar geleden heb ik op het BK voor junioren ook eens meegedaan op de 5000 m, maar sindsdien dus niet meer. Het was een beetje afwachten wat het ging worden voor mij. Op voorhand had ik gehoopt op een tijd rond de 18.30 min. Spijtig genoeg is dit ietsje anders uitgedraaid.

Trainer Erik had me vooraf gezegd om rondjes te lopen van 1.30 min. Ik startte niet te snel en nestelde me meteen vanachter in het pak. Als snel werden er verschillende groepjes gevormd. Ik zat in de 3de groep. Dit groepje kwam de eerste kilometer mooi door in 3.43, maar daarna ging het alleen maar bergaf, het tempo in de groep zakte al snel, dus ik nam de koppositie (van ons groepje) over. Ik probeerde er terug wat tempo in te krijgen en al snel moest iedereen in mijn groepje afhaken. De volgende kilometers deed ik dus alleen kopwerk, één meisje volgde nog, maar nam spijtig genoeg niet over. Door een veel te trage 2de kilometer zat ik al snel achter op mijn vooropgesteld schema. Ik hield de moed erin en draaide vlot gelijkaardige rondjes van 1.33. Met het ingaan van de laatste kilometer probeerde ik het tempo nog ietsje de hoogte in te drijven waardoor ook het laatste meisje van mijn groepje moest lossen. Deze laatste kilometer deed ik nog in 3.40 min.

Uiteindelijk kwam ik als 8ste belofte over de eindstreep in 19.05 min. Natuurlijk ben ik met deze tijd een beetje teleurgesteld. Maar ik bekijk het positief, 3/4de van de wedstrijd moest ik alleen kopwerk leveren, maar ik kon toch een egaal tempo lopen.
Achteraf bekeken had ik misschien moeten durven meegaan met de snellere starters, dan had ik een wedstrijd gehad, maar het “durven” en het vertrouwen moet nog terugkomen.

Ondertussen loop ik al 6 maanden pijnvrij! Een prestatie op zich natuurlijk. Nu is de boodschap om mijn oefeningen te blijven doen die dokter Peeters me heeft meegegeven en zo hoop ik ooit eens terug mijn oude niveau te behalen! Dus ik ga met volle moed de winter intrekken en ik hoop er mooie prestaties neer te zetten.

Hieronder enkele foto’s van Jürgen Lammens!

DSC_2334.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_2341.JPGDSC_2348.JPG

14:28 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Met een beetje vertraging toch dit berichtje :

Die mooi prestaties komen er zeker de komende winter. Je bent op goede weg, Go For IT!
Trouwens, 't was fijn om je er terug bij te zien! :)

Greetz,
J.& Co

Gepost door: Jörgen | 20-09-11

De commentaren zijn gesloten.