30-10-11

Veldloop Bonheiden

Zaterdag 29 oktober had ik een krachttest gepland bij de sportdokter. Dit om nog eens te meten of alle spieren in evenwicht zijn en of er genoeg kracht is waar het moet zijn. Alles bleek perfect in orde, alleen de hamstrings nog een beetje bijtrainen. Het was voor mezelf dus een bevestiging dat ik mijn oefeningen goed onderhoud.

Omdat die krachttest veel energie van je lichaam vraagt, had ik op voorhand besloten om niet in Bonheiden te gaan lopen, maar er gewoon als supporter langs de zijlijn aanwezig te zijn. Maar… eens opgestaan, ontbeten, het uurschema van de veldloop opgezocht, begon het echt wel hard te kriebelen. Snel trok ik de loopkleren aan en ging een kwartiertje loslopen om te zien hoe de benen aanvoelde na de krachttest. Wonder boven wonder voelde mijn benen zeker niet slecht aan. Dus besloot ik samen met trainer Erik om naar Bonheiden te trekken!

Met superveel zin stond ik dus aan de start. Om 14.15 uur werden we op gang geschoten. We moesten 2 keer een A-ronde lopen en 1 keer een C-ronde (goed voor 4170 m). Ik was wel iets te voorzichtig gestart, maar dat is de schrik die ik nog terug moet overwinnen. Ik kon mijn wedstrijd mooi indelen en ontwikkelde een mooi tempo. Bij het ingaan van de laatste ronde liep ik in een groepje van 5 voor de 9 de plaats (bij de seniors). Samen met Sofie Lauwers trokken we het tempo een beetje de hoogte in en de andere 3 moesten de rol een beetje lossen. Bij het uitkomen van het bos en met nog een 600 à 700 m te gaan, liep ik voor Sofie. Op 400 m van de aankomst snelde Sofie me voorbij en ik kon niet meer aanpikken. Als 10de senior kwam ik zeer tevreden over de eindstreep gelopen.

Ik mag dus zeker met een goed gevoel terugkijken op mijn eerste veldloop van het seizoen! Met volle teugen heb ik ervan genoten dat ik er terug kon bij zijn, want vorig jaar rond deze tijd was het al gedaan voor mij met lopen en zat ik aan de kant toe te kijken met een kwetsuur.

Hieronder enkele foto’s:

bonheiden 032.JPGbonheiden 047.JPGbonheiden 051.JPGbonheiden 061.JPGbonheiden 065.JPGbonheiden 070.JPGbonheiden 090.JPGbonheiden 108.JPG

19:50 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

En beetje bij beetje ging het beter en beter....Welcome back @ the field :)

Grts,
J.

Gepost door: Jörgen | 02-11-11

De commentaren zijn gesloten.