06-12-11

Veldloop Boechout

Met z'n allen (zonder Jenthé... want zij zit spijtig genoeg in haar blokperiode, en zonder mama, want zij bleef thuis bij de studerende zus, succes blokbeesten) trokken we naar de veldloop van Boechout. Ook Jens trok vandaag zijn spikes terug aan voor zijn eerste veldloop.

Een superzwaar parcours kregen we niet voorgeschoteld, wel een dat moeilijk beloopbaar is. We moesten starten op het gras, daarna trokken we het bos in en daar waren het lange rechte stukken met scherpe bochten. Met een beetje vertraging werd de wedstrijd om 20 voor 2 op gang geschoten voor 3 grote toeren (4750 m).

Ik startte attent voorin en al snel vormde we een kopgroep van 4 (Valerie Van Boogaert (sen), Leen Leysen (sen), Sara van de Vel (jun) en ik). De eerste ronde kon ik vlot mee volgen en het voelde zalig om mee in de kopgroep te lopen! Valerie gaf in de eerste ronde al een aantal kleine prikjes en deze kon ik telkens beantwoorden. Maar bij het ingaan van de tweede ronde zette ze iedereen al snel op z'n plaats, een stevige versnelling en ze was vertrokken. Leen probeerde nog, maar haar tempo lag ook voor haar te hoog. Weg was Valerie, Leen had door deze aanval de nodige afstand op mij. Ikzelf probeerde afstand te nemen op juniore Sara, maar bij het ingaan van de 3de ronde kwam ze terug aansluiten. Nog 500 m nam ik het kopwerk voor mijn rekening en daarna nam Sara over. Op 300 m van de eindstreep plaatste ik nog een versnelling en kon haar achter mij houden. Als 3 de algemeen en als 3de senior kwam ik zeer tevreden over de eindstreep. Ik kon met de kopgroep vertrekken en er lange tijd in meedraaien en dat gaf me een heel goed gevoel!

Volgende week trekken we naar Luik om een korte cross mee te pikken.

Hieronder enkele foto's gevonden op de site van ABES.
Boechout 1.jpgBoechout 2.jpgeef.JPG

18:21 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Daar hoort een heel dikke proficiat bij !!!
Bij deze.... :)


Grts,
J. & Co

Gepost door: Jörgen | 04-12-11

De commentaren zijn gesloten.