27-12-11

7de senior in Ertvelde

Op de tweede Kerstdag stond de prachtige veldloop van Rieme op het programma. Met veel zin trokken we naar het verre Ertvelde om er het beste van ons te geven.

 

Jens nam deel aan de korte cross. Hij deelde zijn wedstrijd mooi in en eindigde zo als 26ste in een sterk deelnemersveld!

 

Ik mocht een kwartiertje later al starten. Ook bij mij stonden enkele kleppers aan de start (Sigrid Vanden Bempt, Katrijn vande Riviere, Britt Vanthillo). In deze volgorde betraden zij dan ook het seniorspodium.
Bij het startschot nam ik heel attent de eerste bocht mee met de eersten en was dus snel gestart. Ik nestelde me in het spoor van Els Van Hooydonck (master), maar na de eerste kleine ronde leek dit tempo echt veel te hoog voor mij en moest ik even naar adem happen door haar te laten gaan. Tijdens de eerste grote ronde (hele mooie ronde trouwens) had ik een klein dipje, waarschijnlijk door mijn veel te snelle start (maar wie niet waagt, …) en zo kwamen enkele atleten uit de achtergrond terug, o.a. Nina Lauwaert, Petra Bruggeman, Nena Leunis (junior) en Sofie Picavet. Ik probeerde mijn wagonnetje aan te pikken maar dit lukte niet meteen. Ik liep mijn eigen tempo enkele metertjes achter deze atleten. In de derde ronde kwam ik er terug door maar kon het gat niet meer dicht krijgen.

 

Uiteindelijk eindigde ik als 7de senior en liep toch wel een redelijk sterke wedstrijd. Van plaats 4 tot 7 was alles binnen de 13 seconden, dus dit smaakt toch wel naar meer.

 

Nog eventjes Jürgen en Shari bedanken voor het supporteren!

Hieronder enkele foto's getrokken door Jürgen, thx!

DSC_5311.JPGDSC_5312.JPGDSC_5334.JPGDSC_5342.JPG

11:57 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-12-11

Overwinning korte cross te Luik

Om de snelheid wat bij te werken om de start van de lange veldlopen wat beter te kunnen verwerken, zijn we vandaag naar Luik gereden om een korte cross mee te pikken. Het was al vroeg vertrekken want het startschot voor Jens werd al om 12.30 uur gegeven. Ik mocht 20 minuutjes later starten. Jens liep een degelijke wedstrijd en werd knap 17 de.

De organisatoren hadden er een prachtig parcours van gemaakt. Veel slijk, bergjes, … DE ingrediënten voor een veldloop!

Samen met de cadetten werden we op gang geschoten voor een A-ronde en een B-ronde (goed voor 1800 m). Er werd zeer snel gestart door een cadet en ik probeerde goed in haar spoor te blijven. Met z’n tweetjes namen we al snel een voorsprong op de rest van het deelnemersveld. In het vals plat naar beneden trok ze in de eerste ronden al eens goed door en moest ik echt veel moeite doen om in haar spoor te blijven. Bij het ingaan van de tweede ronde nam ik het commando over en zo kon ik de wedstrijd zelf een beetje in handen nemen, want in haar spoor had ik het echt lastig! Op het eerste bergje van de tweede ronde trok ik even door en ik nam 5 metertjes, maar al snel kwam ze terug aansluiten. Een beetje later probeerde ik het nog eens en deze keer gaf ze mij een 2-tal meters… maar weer hoorde ik haar terugkomen! Uiteindelijk kon ik toch nog wat afstand nemen op haar, maar veel gaf ze me niet, ik moest blijven doorgaan tot op de meet!

Het deed heel veel deugd om als eerste over de eindstreep te gaan! Het was iets helemaal anders dan een lange veldloop, maar ik ben zeker zo diep moeten gaan om deze overwinning te behalen!

Hieronder enkele foto’s, getrokken door mijn papa en op volgende link kan u meer foto’s terugvinden. 
https://skydrive.live.com/?cid=9d966f8b4e390916&id=9D...

luik 056.JPGluik 096.JPGluik 112.JPGluik 134.JPGluik 149.JPGluik 157.JPGluik 170.JPG

17:39 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-12-11

Veldloop Boechout

Met z'n allen (zonder Jenthé... want zij zit spijtig genoeg in haar blokperiode, en zonder mama, want zij bleef thuis bij de studerende zus, succes blokbeesten) trokken we naar de veldloop van Boechout. Ook Jens trok vandaag zijn spikes terug aan voor zijn eerste veldloop.

Een superzwaar parcours kregen we niet voorgeschoteld, wel een dat moeilijk beloopbaar is. We moesten starten op het gras, daarna trokken we het bos in en daar waren het lange rechte stukken met scherpe bochten. Met een beetje vertraging werd de wedstrijd om 20 voor 2 op gang geschoten voor 3 grote toeren (4750 m).

Ik startte attent voorin en al snel vormde we een kopgroep van 4 (Valerie Van Boogaert (sen), Leen Leysen (sen), Sara van de Vel (jun) en ik). De eerste ronde kon ik vlot mee volgen en het voelde zalig om mee in de kopgroep te lopen! Valerie gaf in de eerste ronde al een aantal kleine prikjes en deze kon ik telkens beantwoorden. Maar bij het ingaan van de tweede ronde zette ze iedereen al snel op z'n plaats, een stevige versnelling en ze was vertrokken. Leen probeerde nog, maar haar tempo lag ook voor haar te hoog. Weg was Valerie, Leen had door deze aanval de nodige afstand op mij. Ikzelf probeerde afstand te nemen op juniore Sara, maar bij het ingaan van de 3de ronde kwam ze terug aansluiten. Nog 500 m nam ik het kopwerk voor mijn rekening en daarna nam Sara over. Op 300 m van de eindstreep plaatste ik nog een versnelling en kon haar achter mij houden. Als 3 de algemeen en als 3de senior kwam ik zeer tevreden over de eindstreep. Ik kon met de kopgroep vertrekken en er lange tijd in meedraaien en dat gaf me een heel goed gevoel!

Volgende week trekken we naar Luik om een korte cross mee te pikken.

Hieronder enkele foto's gevonden op de site van ABES.
Boechout 1.jpgBoechout 2.jpgeef.JPG

18:21 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |