25-01-12

3 de senior in Bornem

Gisteren trokken we naar de veldloop van Bornem. Ik kan me niet herinneren dat ik daar ooit al eens aan de start verscheen dus ik wist niet wat voor parcours ik voorgeschoteld ging krijgen. Eens het parcours verkend, vond ik het heel mooi! Lange rechte stukken, modderige stroken, zandbergje, … Van alles een beetje en dat maakt een veldloop mooi!

Er stond veel wind, dus het was zeker aangeraden (als je op voorhand weet dat je niet de sterkste bent) om je zoveel mogelijk weg te steken. Met 74 atleten (juniors, seniors en masters) stonden we aan de start! Een talrijke opkomst dus. We moesten 1 kleine ronde doen en daarna 3 grote, goed voor 5110 m.

Ik startte heel rustig, waardoor ik me het eerste kleine rondje goed kon wegsteken in een groepje. Ondertussen waren er al 2 vogels gaan vliegen, Helen Van Lysebetten (sen) en Shana Lauwers (sen) namen al snel een 50-tal meter voorsprong. Bij het ingaan van de eerste grote ronde nam Katleen De Cupere (sen) het initiatief en versnelde, ik schoof mee. Al snel liepen wij meter per meter weg van de groep. Ondertussen moest Shana vooraan de rol lossen en kregen we haar in het vizier. Net voor het ingaan van de 2 de grote ronde konden we aansluiten bij Shana, maar Katleen trok door. Ik probeerde haar nog eventjes te volgen, maar had al snel door dat dit tempo te hoog lag voor mij. Ik hapte even naar adem door mijn eigen tempo te lopen en in het begin van de 2 de ronde kwam Shana terug aansluiten bij mij. Ook Isabelle Collier (Mas) kwam aansluiten. Isabelle zat duidelijk in een hoger tempo als ons en ging door. Ik pikte mijn wagonnetje aan en voelde al snel dat Shana niet mee ging. Eventjes op de tanden bijten dus en na een goeie 200 m moest ik Isabelle laten gaan. Ik probeerde terug mijn eigen tempo te lopen en het gat van ongeveer 10 m op Shana te behouden. Bij het ingaan van de laatste ronde werd het zelfs 20 m. Trainer Erik gaf me hele goeie tips waar ik moest lopen net op een heel moeilijk moment, waardoor ik me hier goed kon overzetten. Ik kon stand houden en kwam heel moe, maar heel tevreden over de eindstreep als 3 de senior (4 de in totaal).

Met een voldaan gevoel (beetje vooruitgang geboekt) en een friteuse (heel goed voor een sporter), keerden we terug naar huis.

Hieronder enkele foto's getrokken door Jenthé, merci ;)!
Papa maakte ook nog eens een filmpje, klik hier om het filmpje te bekijken.
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg

10:05 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dikke proficiat, weer een beetje beter!
Je moet maar laten weten als de frietjes klaar zijn hé !

Grts,
Jörgen & Co

Gepost door: Jörgen | 24-01-12

De commentaren zijn gesloten.