07-02-12

4de op het Provinciaal Kampioenschap te Kessel

Ik ben het even gaan opzoeken… het is van in 2008 geleden dat ik nog eens aan de start stond van een Provinciaal Kampioenschap veldlopen. Gisteren in Kessel was ik er EINDELIJK nog eens bij! En deze keer zonder enige kwetsuurtjes te hebben gehad in de voorbereiding, prachtig dus! Na een goeie start van mijn winterseizoen en met goeie begeleiding rondom mij, kon ik eindelijk nog eens een doel stellen. Dit was om in een redelijke vorm naar het PK in Kessel toe te werken, en het is mij (ons) gelukt.

 

Het domein “Fort van Kessel” lag er steenhard bij. Alle modderige stroken, waren gevaarlijke stukken geworden om de voetjes om te slagen. Om 14.40 uur mochten de senioren vrouwen van start gaan voor een lange afstand van 5990m (2 kleine ronden, 1 middelgrote ronde en 2 grote ronden). Topfavoriete Els Rens was er niet bij, Leen Leysen kon er spijtig genoeg ook niet bij zijn. Er werd heel voorzichtig gestart, want al na 200m lag er een heel gevaarlijke bocht. Britt Vanthillo nam heel het pak op sleeptouw en ging er samen met Katrien Verstuyft en Shana Lauwers vandoor. Nele Cools en ik werden de twee achtervolgsters. Nele nam het initiatief en gaf het tempo aan tijdens de eerste 2 kleine ronden, op de lange recht stukken moest ik haar telkens een metertje of 2 laten gaan, maar in de bochtjes en op de bevroren modder kon ik het gaatje telkens weer dichten. Het tempo lag al redelijk hoog maar ik voelde me echt goed in mijn vel en net voor het ingaan van de middelgrote ronde nam ik het kopwerk over van Nele en niet veel later kwam Wendy Lenaert aansluiten bij ons. Wendy zal eventjes komen uitrusten zijn, want niet veel later versnelde ze en noch Nele, noch ik konden aansluiten.
Ondertussen kreeg Nele het lastig en liet ze een gaatje vallen op mij en ik kreeg Shana (Wendy had haar ondertussen ook al ingehaald) in het vizier waardoor ik mijn tempo een klein tikkeltje de hoogte in dreef. Met nog 2 grote ronden voor de boeg had ik dus nog zicht op een 4 de plaats, maar hier moest voor gelopen worden! Pas in de laatste ronde kreeg ik het gat gedicht en ik probeerde eventjes (voor zover het nog ging) uit te rusten achter Shana. Bij de iets moeilijkere stukken ging ik op kop lopen en ik voelde dat ik telkens wat afstand nam, maar in de goed beloopbare stukken kwam Shana telkens terug. Op een lang recht stuk nam Shana dan weer een kleine 10 m afstand op mij, maar ik wist dat er nog een technisch stuk aankwam met daarachter de aankomst op een bergje, dus ik probeerde de kloof niet te groot te laten worden. Bij het ingaan van de laatste 200 m (en dus het slechtbeloopbare gedeelte) zette ik een serieuze versnelling en kon ik haar nog inhalen.
Heel blij kwam ik 4 de over de eindstreep. Ik voelde me heel goed onder de wedstrijd en mijn ‘doel’ was dus meer dan geslaagd! Nu hoop ik de winter blessurevrij door te komen.

 

Hieronder enkele foto’s van topfotografe Jenthé ;):
Op deze link kan je een verslag bekijken van RTV.

 4.jpg1.jpg2.jpg3.jpg5.jpg

11:17 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Miljaar...dat we dat gemist hebben. Die laatste 200m staan toch wel op film hoop ik ?
Dikke proficiat meid en nog een beetje overschot houden voor het BK ?

J & Co

Gepost door: Jörgen | 06-02-12

De commentaren zijn gesloten.