20-02-12

2de plaats te Borsbeek

Decor van het gebeuren was vandaag de omgeving van het Borsbeekse Fort III.  Ooit maakte ik hier als benjamin de veldlooppaden onveilig, maar daar kan ik mij bitter weinig van herinneren.

Ik was dan ook benieuwd welke omloop ik kreeg voorgeschoteld.  Jenthé, mijn chauffeur van dienst vandaag,  had me al een beetje ingelicht over hetgeen ik kon verwachten … lange rechte stroken, met waarschijnlijk een heel klein stukje slijk …

Om kwart na drie werd de ganse meute op gang geschoten voor 4 grote ronden, en vrijwel onmiddellijk kon een vijftal zich afscheiden van de rest : de Leuvense Hannelore De Saedeleer, Karen Van Proeyen van ROBA, de Oostvlaamse Nina Lauwaert, ikzelf en Sofie Van Accom.

Ik liep vrij makkelijk, en toen Hannelore het tempo een beetje de hoogte injoeg,  kon ik mijn wagonnetje aanpikken.  Ook Karen deed hetzelfde, en halfweg de eerste ronde sloegen we een klein kloofje op de eerste achtervolgster Nina Lauwaert.

Tot halfweg bleef deze situatie ongewijzigd.   Ons trio werd meestal aangevoerd door Hannelore, al trachtte ik onderweg toch mijn deel van het kopwerk te doen.

Bij het ingaan van de 3de ronde bleek dat we een beslissende kloof hadden geslagen met de achtervolgers, want Nina Lauwaert volgde toen op respectabele achterstand.

Een podiumplaats – die Jens (ziek thuis gebleven) had gehoopt – zat er zeker in …

Toen Karen halfweg de 3de ronde een versnelling plaatste, moesten zowel Hannelore als ik passen.  We moesten vlug 20m toegeven, en ook toen Hannelore versnelde, moest ik even passen.

Zij snelde tot bij de koploopster, en liet haar ter plaatse.  Ik had mij al bijna verzoend met de 3de plaats, omdat ik steeds op een 10tal sec van Karen Van Proeyen bleef hangen.

Zelfs bij het ingaan van de laatste rechte lijn – ongeveer 300m – was de kloof tussen Karen en mij nog steeds 40 à 50m … maar toen sloeg mijn “turbo” gelukkig nog een keertje aan, en kon ik Karen alsnog remonteren op 10m voor de aankomst … 6” achter Hannelore De Saedeleer, en hiermee wist ik toch enkele atleten achter mij te laten, die mij aan het begin van dit seizoen op ruime achterstand plaatsten.

Ik ben supertevreden met deze prestatie en mijn 4de podiumplaats van het seizoen, en hoop dan ook met dit gevoel mijn laatste “lange” opdracht van het seizoen – volgende week in Essen – te kunnen aanvatten.

Vandaag was supertrainer Erik fotograaf van dienst, bekijk hieronder zijn kunstwerkjes, papa maakte terug een filmverslagje, dat kan je bekijken op deze link.

start.jpg1.jpg4.jpg5.jpg7.jpg9.jpg

10:50 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Evelien,

Ik krijg er de rillingen van als ik dit lees!
Kijk een maand terug waar je ook tegen Hannelore liep in Grimbergen en nu dit. Da's meer dan een dikke chapeau! Nu nog een mooi einde op het BK .... :) En daar gaan we bij zijn. Gewoon uw ding doen en je ziet wel waar je uitkomt.
Het filmke spreek trouwens voor zich.... Eef is back !

PS : wel goed dat je op de wedstrijd geraakt bent hé....met Jenthé :)

C U ,

Jörgen & Co

Gepost door: Jorgen | 20-02-12

De commentaren zijn gesloten.