27-02-12

2de senior te Essen

Voor mijn laatste “lange” opdracht van het seizoen reden we naar de andere kant van de provincie Antwerpen.  Thuisploeg ESAK had er alles aan gedaan om in Essen een degelijke omloop uit te tekenen, maar werd niet erg gediend door de omstandigheden.  De veldrijders hadden enige tijd geleden op deze omloop rondgeraasd, en dat was duidelijk te merken …

Het menu : 4.500m, verdeeld over 3 grote ronden.

De omloop : weiland, nogal “zwaar” lopend en “vals plat”.  Zeker niet te onderschatten.

De tegenstand : meer dan voldoende om er een leuke wedstrijd van te maken … oordeel zelf maar even : thuisloopster Britt Vanthillo startte als torenhoog favoriete, en werd uit eigen gouw aangevuld door o.a. Nele Cools, Jolien Boonen, Julie Eysackers, clubgenote Liesbeth Monsecour.  Vanuit Oost-Vlaanderen waren Sofie Picavet en Nina Lauwaert afgezakt.  Verder nog enkele goede juniors (Jolien Van Hoorebeke en de zusjes Van Havere) en twee toppers bij de masters : Els Van Hooydonck en Anja Peeters.

De wedstrijd dan, en die bekijken we vandaag even door de ogen van de coach :

“ Het was even zoeken toen de ganse meute kwam voorbijgestormd na 300 m, want in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, vond ik Eef niet onmiddellijk terug in de voorste gelederen.  Later zou blijken dat ze door wat trek- en duwwerk tijdens de start een beetje achteruit geslagen werd.

Geen nood echter, want Eef zette deze scheve situatie in een mum van tijd recht.  De pech was echter dat de juniors Jolien Van Hoorebeke en Evelin Van Havere, master Els Van Hooydonck en haar dochter Britt Vanthillo intussen het hazepad hadden gekozen, zodat Eef was aangewezen op achtervolgen.  Een bijna onmogelijke opdracht want vooraan werd er duchtig de pees opgelegd.

Eef naderde tot op een 10-tal m, maar zocht dan verstandig haar eigen tempo.  Op het einde van de eerste ronde kreeg ze het gezelschap van Sofie Picavet, en samen zetten ze de jacht in op Els Van Hooydonck, die vooraan de rol had moeten lossen.  Het lukte hen, en de verstandhouding bleek heel goed, want er werd beurtelings kopwerk gedaan.

Zo kon het trio de kloof op de eerste achtervolgers onder controle houden.

Bij het ingaan van de laatste ronde waren de posities ongewijzigd, tot Els Van Hooydonck even versnelde.  Sofie Picavet moest een gaatje laten, wat voor Eef het sein was om voluit haar kans te gaan voor die 2de podiumplaats.

Els Van Hooydonck bleef lang op 10m hangen, maar kraakte tijdens de laatste hectometers, en zo kon Eef die felbegeerde, en oververdiende, 2de plaats binnen halen bij de seniors.

Een schitterend en verdiend seizoenseinde (al rest er nog één “korte” opdracht in Oostende) , en een beloning voor haar volharding en doorzettingsvermogen.  Geniet ervan ! “ … aldus de coach.

Jens was fotograaf van dienst:

IMG_5592.JPGIMG_5608.JPGIMG_5618.JPG

 IMG_5631.JPGIMG_5641.JPGIMG_5647.JPG

08:41 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Allo kroket....weer een ferm prestatie en Sofie is verdorie ook sterk aan het lopen (zelf gezien)
Dus m.a.w. Eef is weer wat sterker geworden zeker?

Tot in Oostende !

J. & Co

Gepost door: Jörgen | 26-02-12

De commentaren zijn gesloten.