28-02-12

beelden Essen

Wie twijfelt er nu nog aan dat ik een lieve schoondochter ben?

Eef geeft bloemen aan Ilse.jpg

10:22 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-12

2de senior te Essen

Voor mijn laatste “lange” opdracht van het seizoen reden we naar de andere kant van de provincie Antwerpen.  Thuisploeg ESAK had er alles aan gedaan om in Essen een degelijke omloop uit te tekenen, maar werd niet erg gediend door de omstandigheden.  De veldrijders hadden enige tijd geleden op deze omloop rondgeraasd, en dat was duidelijk te merken …

Het menu : 4.500m, verdeeld over 3 grote ronden.

De omloop : weiland, nogal “zwaar” lopend en “vals plat”.  Zeker niet te onderschatten.

De tegenstand : meer dan voldoende om er een leuke wedstrijd van te maken … oordeel zelf maar even : thuisloopster Britt Vanthillo startte als torenhoog favoriete, en werd uit eigen gouw aangevuld door o.a. Nele Cools, Jolien Boonen, Julie Eysackers, clubgenote Liesbeth Monsecour.  Vanuit Oost-Vlaanderen waren Sofie Picavet en Nina Lauwaert afgezakt.  Verder nog enkele goede juniors (Jolien Van Hoorebeke en de zusjes Van Havere) en twee toppers bij de masters : Els Van Hooydonck en Anja Peeters.

De wedstrijd dan, en die bekijken we vandaag even door de ogen van de coach :

“ Het was even zoeken toen de ganse meute kwam voorbijgestormd na 300 m, want in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, vond ik Eef niet onmiddellijk terug in de voorste gelederen.  Later zou blijken dat ze door wat trek- en duwwerk tijdens de start een beetje achteruit geslagen werd.

Geen nood echter, want Eef zette deze scheve situatie in een mum van tijd recht.  De pech was echter dat de juniors Jolien Van Hoorebeke en Evelin Van Havere, master Els Van Hooydonck en haar dochter Britt Vanthillo intussen het hazepad hadden gekozen, zodat Eef was aangewezen op achtervolgen.  Een bijna onmogelijke opdracht want vooraan werd er duchtig de pees opgelegd.

Eef naderde tot op een 10-tal m, maar zocht dan verstandig haar eigen tempo.  Op het einde van de eerste ronde kreeg ze het gezelschap van Sofie Picavet, en samen zetten ze de jacht in op Els Van Hooydonck, die vooraan de rol had moeten lossen.  Het lukte hen, en de verstandhouding bleek heel goed, want er werd beurtelings kopwerk gedaan.

Zo kon het trio de kloof op de eerste achtervolgers onder controle houden.

Bij het ingaan van de laatste ronde waren de posities ongewijzigd, tot Els Van Hooydonck even versnelde.  Sofie Picavet moest een gaatje laten, wat voor Eef het sein was om voluit haar kans te gaan voor die 2de podiumplaats.

Els Van Hooydonck bleef lang op 10m hangen, maar kraakte tijdens de laatste hectometers, en zo kon Eef die felbegeerde, en oververdiende, 2de plaats binnen halen bij de seniors.

Een schitterend en verdiend seizoenseinde (al rest er nog één “korte” opdracht in Oostende) , en een beloning voor haar volharding en doorzettingsvermogen.  Geniet ervan ! “ … aldus de coach.

Jens was fotograaf van dienst:

IMG_5592.JPGIMG_5608.JPGIMG_5618.JPG

 IMG_5631.JPGIMG_5641.JPGIMG_5647.JPG

08:41 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-02-12

2de plaats te Borsbeek

Decor van het gebeuren was vandaag de omgeving van het Borsbeekse Fort III.  Ooit maakte ik hier als benjamin de veldlooppaden onveilig, maar daar kan ik mij bitter weinig van herinneren.

Ik was dan ook benieuwd welke omloop ik kreeg voorgeschoteld.  Jenthé, mijn chauffeur van dienst vandaag,  had me al een beetje ingelicht over hetgeen ik kon verwachten … lange rechte stroken, met waarschijnlijk een heel klein stukje slijk …

Om kwart na drie werd de ganse meute op gang geschoten voor 4 grote ronden, en vrijwel onmiddellijk kon een vijftal zich afscheiden van de rest : de Leuvense Hannelore De Saedeleer, Karen Van Proeyen van ROBA, de Oostvlaamse Nina Lauwaert, ikzelf en Sofie Van Accom.

Ik liep vrij makkelijk, en toen Hannelore het tempo een beetje de hoogte injoeg,  kon ik mijn wagonnetje aanpikken.  Ook Karen deed hetzelfde, en halfweg de eerste ronde sloegen we een klein kloofje op de eerste achtervolgster Nina Lauwaert.

Tot halfweg bleef deze situatie ongewijzigd.   Ons trio werd meestal aangevoerd door Hannelore, al trachtte ik onderweg toch mijn deel van het kopwerk te doen.

Bij het ingaan van de 3de ronde bleek dat we een beslissende kloof hadden geslagen met de achtervolgers, want Nina Lauwaert volgde toen op respectabele achterstand.

Een podiumplaats – die Jens (ziek thuis gebleven) had gehoopt – zat er zeker in …

Toen Karen halfweg de 3de ronde een versnelling plaatste, moesten zowel Hannelore als ik passen.  We moesten vlug 20m toegeven, en ook toen Hannelore versnelde, moest ik even passen.

Zij snelde tot bij de koploopster, en liet haar ter plaatse.  Ik had mij al bijna verzoend met de 3de plaats, omdat ik steeds op een 10tal sec van Karen Van Proeyen bleef hangen.

Zelfs bij het ingaan van de laatste rechte lijn – ongeveer 300m – was de kloof tussen Karen en mij nog steeds 40 à 50m … maar toen sloeg mijn “turbo” gelukkig nog een keertje aan, en kon ik Karen alsnog remonteren op 10m voor de aankomst … 6” achter Hannelore De Saedeleer, en hiermee wist ik toch enkele atleten achter mij te laten, die mij aan het begin van dit seizoen op ruime achterstand plaatsten.

Ik ben supertevreden met deze prestatie en mijn 4de podiumplaats van het seizoen, en hoop dan ook met dit gevoel mijn laatste “lange” opdracht van het seizoen – volgende week in Essen – te kunnen aanvatten.

Vandaag was supertrainer Erik fotograaf van dienst, bekijk hieronder zijn kunstwerkjes, papa maakte terug een filmverslagje, dat kan je bekijken op deze link.

start.jpg1.jpg4.jpg5.jpg7.jpg9.jpg

10:50 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |