30-04-12

Vier(!) vliegen in één klap …

Enkele weken geleden hebben we even gebrainstormd over hoe we het nieuwe zomerseizoen zouden aanpakken. Lang heeft dit niet geduurd, en dat heeft gelukkig niets te maken met die “brains” Lachen, maar eerder door het feit dat we allemaal al vlug op dezelfde lijn zaten.


Na mijn “zorgeloze” winter is de ambitie duidelijk : mijn PR’s moeten sneuvelen, te beginnen met een goede 5000m eind juni in Lier. Wat er dus de komende weken gebeurt, zal allemaal een beetje in de schaduw staan van die “gemengde” 5000m (mijn hazen Jens en Jan zijn alvast gewaarschuwd Lachen).
Wat natuurlijk niet wil zeggen dat we geen wedstrijden gaan lopen …


Het laatste weekend van april staat traditioneel in het teken van de provinciale kampioenschappen. We besloten geen 3000m te lopen, maar te opteren voor de dubbel “1500m-800m”. Geen sinecure, want in Bornem stond de 1500m gepland om 16u25, de 800m daags nadien in Turnhout op het middaguur (12u15). Deze dubbele opdracht klaren in een tijdsbestek van nauwelijks 20u … amai mijn arme beentjes.


Toen ik begin deze week de deelnemerslijst kreeg voorgeschoteld, was het toch even slikken.
-> 1500m : Sofie Van Accom 4’28”, Shana Lauwers 4’35”, Nele Cools 4’41”, en neem daar Evy Hens bij, die toch ook al onder 4’40” dook, en de juniors Aria Schouten (4’39”) en Kaat Vermeulen (4’42”), en je begrijpt dat ik met mijn besttijd van 4’45” in mooi gezelschap was.
-> 800m : met Sofie Lauwers (2’12”), Britt Van Thillo (2’16”) en Goele Truyers (2’17”) waren mijn podiumkansen op deze afstand ook al gering. Mijn besttijd stond immers op 2’18”88.


Hoofdbetrachting was dan ook wedstrijdritme opdoen. Mijn laatste degelijke 1500m dateert immers van september 2010. En ik moet nog een maand dieper in mijn uitslagenarchief duiken om een 800m te vinden.
Mijn stille ambitie was echter op beide afstanden een podiumplaats te versieren. Qua tijden was het nagenoeg onmogelijk een voorspelling te doen. Ik had wel al op training gevoeld dat het nu al behoorlijk vlot loopt, dus hoopten we op een beter seizoenbegin dan de afgelopen jaren.


Genoeg voorbeschouwingen, en tijd voor het echte werk … te beginnen in Bornem


Topfavoriete Sofie Van Accom nam – zoals verwacht - onmiddellijk het heft in handen, en met een tussentijd van 1’10” na 400m was ik al meer dan tevreden dat ik na deze opener nog in haar spoor kon blijven. Ook Shana Lauwers en Nele Cools klampten aan. Aria Schouten moest enkele metertjes toegeven.


Gelukkig stokte het tempo een beetje na deze aanvangsronde, en kon ik opnieuw op adem komen, en krachten opdoen voor de snelle laatste ronde die er zat aan te komen. Aria kwam terug aansluiten, en met ons 5-tal vatten we de slotronde aan.

Nele kwam naast mij postvatten, terwijl Sofie het tempo de hoogte injoeg. Ik beet mij vast in haar spoor … de laatste 100m moeten voor mijn supporters een thriller geweest zijn … ik kwam op 50m van het einde naast Sofie, en kon mij met een ultieme krachtinspanning (laatste 300m in 48”) voorbij haar werken, en een onverhoopte PK-titel binnen halen … en toen viel mijn oog op de chronometer … die stond stil op 4’42”96 een nieuw PR er bovenop !

Super !!! Mijn weekend kon niet meer stuk !


Dag 2 dan … Turnhout (ATAC) was gastheer.
De benen voelden – begrijpelijk – minder fris aan dan daags voordien, maar ook vandaag zou ik mijn vel duur proberen te verkopen Lachen.


Het aanvangstempo werd bepaald door Goele Truyers (Vabco Mol). Ik startte met favoriete Sofie Lauwers in dezelfde baan, en had al vlug door dat ik tijdens die aanvangsronde het onderste uit de kan zou moeten halen om Goele, Sofie en Britt bij te kunnen benen. Meer dan een aanvangsronde in 4de positie zat er dan ook niet in.
Sofie plaatste een versnelling op 300m van het einde, Britt schoof mee. Ik zat net iets te ver om mee te glippen, en het kostte mij dan ook heel wat moeite om Goele te passeren.


Een spurt tussen Sofie en Britt besliste over de titel. Ik bleef hangen op enkele metertjes, en behaalde zo mijn 2de medaille in evenveel dagen. Missie (= ambitie) geslaagd.


Bij het betreden van het podium hoorde ik dan ook mijn tijd : 2’18”50 … opnieuw een PR ! Ik heb er dan ook met volle teugen van genoten naast Sofie en Britt het PK-podium te betreden … wat een weekend !

Foto's, getrokken door Jenthé (1-4= 1500m, 5-8= 800m):

Bornem 3.jpgBornem 4.jpgBornem 6.jpgBornem 7.jpg


Turnhout 1.jpgTurnhout 3.jpgTurnhout 5.jpgTurnhout 6.jpg
09:50 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |