20-05-12

Je bent nooit te oud om te leren … :)

… en dat heb ik vandaag mogen ondervinden …

Een gebrek aan ervaring in “het lopen in groep”, en een beetje gebrek aan lef, hebben mij in Kessel-lo (Kampioenschap van Vlaanderen) de das omgedaan.

19 meisjes aan de startlijn van een 1500 m, waarvan het grootste gedeelte een besttijd hebben tussen 4’35” en 4’45”.  Dan weet je op voorhand dat het drummen is de eerste 100en meters.

Net daar liep het vandaag bij mij mis.  Ik liet mij tijdens de start misschien een beetje te makkelijk opzij zetten, verzeilde in de achterste gelederen, en wist al na nauwelijks 200 m dat het een erg moeilijke wedstrijd zou worden.

Vooraan werd stevig vaart gemaakt, en had zich een 3-tal afgescheiden.  De rest van de bende werd op een lint getrokken.  Door de vele tempowisselingen – ik moest regelmatig afremmen, dan weer terug optrekken – had ik de eerste 500 m al heel wat krachten verspild.  Nochtans was de tussentijd op 1000 m nog veelbelovend.

Even dacht ik een extra inspanning te leveren in het rechte stuk, en enkele meisjes in te halen … dit lukte echter niet, dus bleef ik mijn wagonnetje aanhangen.

Ik hoopte mijn tweede adem te vinden … maar ik had teveel krachten moeten gebruiken tijdens die eerste ronde  … het beste was er af. 

Ik strandde op 4’49”49, minder goed dan verwacht, maar toch ben ik niet ontgoocheld.   Het kan sneller, dat gevoel kreeg ik de afgelopen dagen op training.  Dit moet ik in mijn achterhoofd houden, en mits een beetje meer lef zal het volgende keer ongetwijfeld opnieuw beter zijn.

Fotograaf Jenthé was ook weer van de partij (eerste 3 foto's):
Ook Jürgen maakte een knappe fotoreportage (laatste 3 foto's):
2.jpg5.jpg6.jpg DSC_0508.JPGDSC_0521.JPGDSC_0528.JPG

13:38 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Veel succes nog voor de rest van het seizoen.
Een minder goede dag heeft al wel eens iedereen hé

Gepost door: Geert | 20-05-12

De commentaren zijn gesloten.