20-05-12

Je bent nooit te oud om te leren … :)

… en dat heb ik vandaag mogen ondervinden …

Een gebrek aan ervaring in “het lopen in groep”, en een beetje gebrek aan lef, hebben mij in Kessel-lo (Kampioenschap van Vlaanderen) de das omgedaan.

19 meisjes aan de startlijn van een 1500 m, waarvan het grootste gedeelte een besttijd hebben tussen 4’35” en 4’45”.  Dan weet je op voorhand dat het drummen is de eerste 100en meters.

Net daar liep het vandaag bij mij mis.  Ik liet mij tijdens de start misschien een beetje te makkelijk opzij zetten, verzeilde in de achterste gelederen, en wist al na nauwelijks 200 m dat het een erg moeilijke wedstrijd zou worden.

Vooraan werd stevig vaart gemaakt, en had zich een 3-tal afgescheiden.  De rest van de bende werd op een lint getrokken.  Door de vele tempowisselingen – ik moest regelmatig afremmen, dan weer terug optrekken – had ik de eerste 500 m al heel wat krachten verspild.  Nochtans was de tussentijd op 1000 m nog veelbelovend.

Even dacht ik een extra inspanning te leveren in het rechte stuk, en enkele meisjes in te halen … dit lukte echter niet, dus bleef ik mijn wagonnetje aanhangen.

Ik hoopte mijn tweede adem te vinden … maar ik had teveel krachten moeten gebruiken tijdens die eerste ronde  … het beste was er af. 

Ik strandde op 4’49”49, minder goed dan verwacht, maar toch ben ik niet ontgoocheld.   Het kan sneller, dat gevoel kreeg ik de afgelopen dagen op training.  Dit moet ik in mijn achterhoofd houden, en mits een beetje meer lef zal het volgende keer ongetwijfeld opnieuw beter zijn.

Fotograaf Jenthé was ook weer van de partij (eerste 3 foto's):
Ook Jürgen maakte een knappe fotoreportage (laatste 3 foto's):
2.jpg5.jpg6.jpg DSC_0508.JPGDSC_0521.JPGDSC_0528.JPG

13:38 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-05-12

Even terug met de beide voetjes op de grond

Na een week vol euforie en genieten,  was het vandaag terug "raceday". 

In het Koningbouwdewijnstadion te Brussel organiseerde RESC de "GP Mingels". Voor de vrouwen was er een 800m voorzien.

Ik mocht starten in de eerste reeks, die behoorlijk sterk bezet was (Camilla De Bleecker, Jenna Wyns, Eline Deboth, ...). Mijn opdracht was duidelijk: mijn wagonnetje proberen aan te pikken aan het staartje. Bij het uitkomen van de eerste bocht hing ik al een 5-tal meter achter de kopgroep en toch kwam ik sterk door na 200m in 30". 
Ik heb mijn tanden stuk gebeten om proberen aan te pikken, maar hier slaagde ik nooit in, waardoor ik altijd alleen bleef lopen. Mijn doorkomst na 400m zag er nog steeds mooi uit: 66".

Daarna was het beste er een beetje af.. ik probeerde nog door te bijten, maar kwam ontgoocheld over de finish in 2'21"05..

Na een opener van vorige week is dit een ontgoocheling, maar ik weet dat ik beter kan. Dus knopje omdraaien en verder kijken naar wat nog komen moet.

Een peptalk zal even nodig zijn om het vertrouwen terug te vinden. 

14:44 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |