18-06-12

Opdracht volbracht … !

Na een weekje “kommer en kwel” reden wij vandaag met gemengde gevoelens richting Brussel.  Het magische (ex) Heyselstadion is dit weekend immers het decor voor de Belgische kampioenschappen alle categorieën.

26 deelnemers, waarvan ik de 18de besttijd had neergezet … geen makkelijke opdracht.  Maar als je dan huiswaarts kan keren met de 15de tijd, en een PERSOONLIJK RECORD, dan kan je niet anders zeggen dan : OPDRACHT VOLBRACHT.

Het heeft deze week echter aan een zijden draadje gehangen.  Hoewel een rustige week was ingelast, heb ik naar mijn zin echter iets teveel moeten rusten, en rustig aandoen.  Na de training vorige week donderdag kreeg ik last van stramme kuiten … een paar dagen rust, en rustige korte duurloopjes brachten geen beterschap.  Via mijn buurman/ex-beroepswielrenner Benny Heylen en zoon Dries ben ik dan donderdag vakkundig “bewerkt” door een “echte” wielrennersmasseur.  Niet te onderschatten, maar enorm efficiënt.  Hij stelde een geblokkeerde zenuw vast in mijn lies.

Zoals hij had gezegd, was er vrijdag niet al teveel verbetering merkbaar.  Toch kon ik echter op een degelijke manier loslopen, zodat we toch beslisten naar het BK te gaan.

Ik werd ingedeeld in de 2de reeks. 

Na Veerle Dejaeghere de 1ste reeks te hebben zien winnen, werden wij omstreeks 16u15 de arena ingestuurd.  Een heel mooi deelnemersveld, maar daarom is het dan ook een BK.  Rosemary Kitushi nam een snelle start.  De les die ik heb geleerd na het Vlaams kampioenschap in gedachten, startte ik deze keer wel snel.  Even dacht ik het tempo te temperen, maar ik zette mij toch in het spoor van Rosemary.

Het ging echter te snel, dus liet ik een kloofje.  Rosemary scheen solo op een makkelijke zege af te stevenen, maar zou zich in de laatste rechte lijn nog moeten reppen om de spurtende meute voor te blijven.

Na het eerste rondje namen Helen Van Lysebetten, en de Gentse dames Ellen Van Leeuwen en Natalie Ameloot het commando van mij over.  Ook Sofie Gallein, Evy Pieters en de Leuvense atleten Marieke Verhaeghe en Corinne De Baets namen hun posities rondom mij in.  Perfecte doortochttijden om een mooie chrono te realiseren … even werd ik op 600 m van het einde uit mijn ritme gebracht doordat Nele Cools naar de binnenkant kwam. 

Het kloofje met de rest van de groep was gevallen … ik moest het nog 400 m alleen zien te rooien, en dat is gelukt.  Ik kwam nog net tekort om Corinne te remonteren, en eindigde 9de in een nieuw PR : 4’41”18 … alweer een kleine 2” sneller dan tijdens het PK in Bornem en een stapje dichter bij die begeerde “-4’40”-chrono”.

Bedankt Peter Wagemans voor de mooie foto's:

BK_Brussel_0324 (2).jpgBK_Brussel_0326 (2).jpgBK_Brussel_0351 (2).jpgBK_Brussel_0376 (2).jpg

08:43 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.