25-06-12

Geslaagde generale repetitie …

Met het oog op de komende wedstrijden werd gisteravond een laatste doorgedreven test gepland.  In Ramsel organiseerden de plaatselijke “Routelopers” een 5km-loop, exclusief voorbehouden aan vrouwen, dus trokken we daarheen.

2 rondjes van 2500m … elke ronde kregen we een stevige beklimming van de Ramselberg voorgeschoteld en in de aanloop daarheen een 800m lang stuk langs de oude spoorwegbedding Aarschot-Herentals.

Ik had er zin in … het startschot was nauwelijks gegeven en ik nam de koppositie, gevolgd door Tatjana Verbeeck, Karen Peeters, en nog enkele andere atletes.  Het eerste gedeelte van het parcours slingerde doorheen de dorpskern.  Ik sprokkelde daar al een kleine voorsprong bij mekaar, en wist die langsheen de spoorwegbedding na één ronde uit te breiden tot 20”.  Tatjana volgde als 2de.

De wind maakte het moeilijk een egaal tempo te lopen.  Toch ben ik – uitgezonderd de laatste beklimming van de Ramselberg – nooit in moeilijkheden geraakt.

Bij de aankomst stopte de wedstrijdklok op 18’39”, nauwelijks 15” boven het wedstrijdrecord van huidig marathonkampioene Els Rens.  51” later werd Tatjana 2de.

Toch even vermelden dat één van mijn steunpilaren komende zaterdag, Jan Hoefkens, een erg knappe 18’05” neerzette, en duidelijk klaar is voor zijn “opdracht” in Lier. 

1.jpg2.jpg4.jpg5.jpg

14:54 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.