01-07-12

Een Scandinavische avond in Lier …

Een ganse dag waaide er een vervelende wind, maar net voor jouw wedstrijd moet starten gaan de hemelsluizen lichtjes open en gaat de wind nagenoeg liggen.  Ideale temperaturen, en je hebt de perfecte omstandigheden om een 5000m te lopen … je zal het maar treffen.

In die omstandigheden kon ik gisterenavond omstreeks 21u30 aan mijn 5000m-opdracht beginnen.

Na vorige week mijn sponsor Tuinafsluitingen Ceusters een plezier te hebben gedaan :) in Ramsel, was het alweer tijd om de clubtrui uit de kast te nemen.  Ik kijk al enkele maanden uit naar mijn seizoensdebuut op 5000m en eindelijk was het zover.

In een “mixed”wedstrijd mocht ik samen met mijn trainingspartners/tempomakers starten.  Het deelnemersveld was klein, maar oogde mooi : Belgische kampioene Veerle Van Linden, de Luikse nr. 4 van het BK Ferahiwat Tulu Gamachu, Belgische marathonkampioene Els Rens, twee juniores-toppers (Sara Van De Vel en Esther Schouten) en Olse-atlete Julie Eysackers, allen met hun respectievelijke hazen.

Jens zou de eerste 3km voor zijn rekening nemen, met Jan (Hoefkens) in zijn spoor, die dan zou overnemen.  Er werd vertrokken op basis van een schema van 17’55”. Mijn besttijd bedroeg 18’36” … mijn laatste 5000m op het BK vorig jaar klokte ik af in 19’06” … onze richttijd zou een hele sprong voorwaarts betekenen.

Jens wist zich perfect van zijn taak te kwijten.  We zaten onmiddellijk in het juiste tempo. Jan kende een minder begenadigde dag.  Rugklachten verhinderden hem optimaal te kunnen ademhalen

Toch wou hij ook zijn steentje bijdragen en nam hij iets over halfweg de koppositie over van Jens.  Even later was hij jammer genoeg genoodzaakt de strijd te staken en moest ik mij terug in Jens’ spoor nestelen.

Even kreeg ik het moeilijk rond de 4de kilometer, maar dankzij de vele aanmoedigingen langs de kant en van Jens tijdens de wedstrijd, kon ik op schema mijn slotronde aanvangen.  De laatste 200m kon ik nog een beetje versnellen … de klok stond stil op 17’49”21 … een “dik” nieuw PR.

Bedankt Jens en Jan om mij te steunen tijdens deze 5K. En Jan … al had je gisteren liever de volledige 5K uitgelopen, toch wil ik je even speciaal bedanken voor al het werk dat je de afgelopen weken op training voor mij verrichtte in functie van deze 5000m.  Ook dat heeft mij gisteravond enorm geholpen. Wie zeker ook nog even een dikke merci verdient is mijn trainer Erik... Door zijn schema's maak ik steeds vorderingen.

10:27 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Allo kroket!
Dikke proficiat, jammer dat we dat gemist hebben. Chapeau voor je "hazen" ook....Dehaes hazen....waar halen ze het uit :)
Doe zo verder meid!

Grts,
Jörgen & Co

Gepost door: Jorgen | 01-07-12

De commentaren zijn gesloten.