22-07-12

Flanders Cup Ninove … 1500 m … net geen PR

Eén van de leukste meetings van het seizoen is ongetwijfeld de “Memorial Geert Rasschaert” in Ninove.   Na Gentbrugge is dit de volgende meeting in het FC-circuit.

Normaal had ik ook op de meeting van RCG aan de start gestaan, maar een kleine “kortsluiting” Wenkbrauw ophalen in mijn rug besliste daar de afgelopen weken anders over.

Leuke, en sterke wedstrijden, daar in het Oostvlaamse Ninove, en meestal ook goede weersomstandigheden.  Dit jaar was het niet anders, en zijn de organisatoren er bovendien in geslaagd de achterstand op het wedstrijdschema binnen de perken te houden Lachen.

Omstreeks 22u15, 25 minuutjes later dan voorzien, mocht ik in de eerste reeks van het naprogramma starten.  Een 15-tal atleten, waaronder enkele buitenlanders en de betere Belgische sub-toppers.

Er werd snel gestart … wellicht iets te snel voor mij … want bij de eerste doortocht zaten we toch enkele secondjes onder het vooropgestelde schema.  Ik kon mij vrij goed handhaven in de voorste gelederen, omringd door o.a. Britt Van Thillo, Imana Truyers, Sofie Picavet, Elke Steffens, Aria Schouten, …

Na 800m wees de klok de exact voorziene doortochttijd aan … perfect op schema, maar toen moest ik even die snellere 1ste ronde bekopen, en naar mijn tweede adem zoeken.

Er viel een kloofje met de grote groep …

Als ik achteraf terugblik op mijn wedstrijd, had ik daar misschien even een beetje meer op mijn tanden moeten bijten, want dit moment kost mij wellicht een -4’40” tijd (die ik zeker in de benen moet hebben) … enfin, dit zijn vijgen na Pasen … volgend keertje lukt het misschien wel ?

Terug naar de wedstrijd dan … “gezocht en gevonden” die 2de adem Lachen, en op 350 m van het einde begon ik stilaan de kloof te dichten op het groepje voor mij.  Ik kon Marieke Verhaeghe nog remonteren, en strandde in het spoor van Elke Steffens, Nele Cools, Melissa Vanden Driessche en Sara Van de Vel.

Het was na de wedstrijd lang zoeken in de wedstrijduitslagen naar mijn uitslag.  Tot mijn grote verbazing stond ik als “opgever” vermeld.

Toch even naar het wedstrijdsecretariaat om samen met de officials de fotofinish te bekijken … die bleek niet erg duidelijk, waardoor de vergissing werd gemaakt met een meisje van Vabco Mol … Gelukkig kon men mij “identificeren” aan de hand van mijn wedstrijdbroekje Lachen … waar een kledingsponsor  goed voor is hé !

Het verdict : 4’41”44 … nauwelijks een zucht boven mijn PR, en alweer dicht bij die 4’40”-grens.  Ik ben tevreden, en kijk al vol verwachtingen uit naar mijn volgende wedstrijd.

Eind van de maand trek ik dan met Jens naar Bad Dürrheim om de batterijtjes terug op te laden, en het laatste deel van het zomerseizoen voor te bereiden.  

12:15 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

GOE BEZIG!!!
Mooie bevestiging en na Bad Durrheim komen de verwachte tijden!

Gepost door: Leen | 22-07-12

De commentaren zijn gesloten.