02-09-12

Een terugblik op het atletiekjaar 2011-2012, en een blik in de toekomst …

We schrijven “september 2011” … na 6 blessurevrije maanden en enkele kleinere wedstrijdjes sta ik in Vilvoorde aan de start van het BK 5000 m.  Het behaalde objectief (18’30”) werd weliswaar niet gehaald, maar met een tijd van 19’05” zou ik hopelijk vertrokken zijn voor betere tijden/prestaties.

Vol verwachting, en na een goede voorbereiding, stond ik eind oktober opnieuw aan de start van een veldloop.  Ik weerde mij kranig in Bonheiden, en eindigde 10de.  Ik voelde mij week na week sterker worden, en in Boechout stak ik voor het eerst mijn neus aan het “(podium)venster”.  Ertvelde en Grimbergen leerde mij dat er nog wat werk aan de winkel was, maar waren een goede leerschool.

Vanaf dan ging het crescendo … opnieuw een podiumplaats in Bornem, gevolgd door een 4de plaats op het PK.  Begin februari kon ik in Borsbeek lang meestrijden voor de oppergaai, en eindigde ik 2de.

14 dagen voor het BK etaleerde ik een uitstekende conditie, wat beloond werd met een 2de plaats in Essen.  Ik was klaar voor het BK … alleen waren de ziektekiemen nog niet klaar met mij.

Op het BK (korte cross) kon ik mijn kansen dan ook niet optimaal verdedigen, maar met die 17de plaats was ik best tevreden en kon ik voor het eerst sinds lang het winterseizoen van begin tot einde afwerken.

Bij aanvang van het zomerseizoen werd één doel gesteld : een goede 5000m-tijd eind juni in Lier.

Eind april rinkelde de kassa 4 x tijdens de PK-tweedaagse … zaterdag in Bornem onverhoopte winst op 1500 m in een nieuw PR, en zondag wist ik nog een bronzen medaille uit de brand te slepen in Turnhout, eveneens in een nieuw PR.

Het Vlaams kampioenschap was dan weer een tegenvaller, maar het BK was een schot in de roos met een nieuw PR (4’41”18).  Via twee kleinere stratenwedstrijden, waarbij ik in Ramsel erg dicht bij het parcoursrecord kwam van Els Rens, wist ik dat ik klaar was voor mijn 5000 m.

Perfect hazenwerk van Jens, en trainingsmakker Jan Hoefkens, loodsten mij naar 17’49”21.

De weken nadien was het een beetje rustiger … tijdens de FC in Ninove deed ik nog een poging om de 4’40”-grens te doorbreken, maar slaagde hier net niet in.

Met het oog op het BK in Moeskroen was het tijd om de batterijtjes op te laden in Bad Dürrheim.  Vooraf nog even nieuwe steunzooltjes laten maken … en die blijken nu de grote spelbreker te zijn.

De vorm van deze steunzolen week blijkbaar af van mijn vorige, waardoor ik een lichte kwetsuur opliep. Ik kon de conditie onderhouden met alternatieve trainingen, maar omdat de nieuwe steunzolen vrij laat werden aangeleverd, en de kwetsuur niet genas zoals gehoopt, werd in overleg met Dr. Peeters en mijn trainer besloten niets meer te forceren, en het seizoen vroegtijdig te beëindigen.  Jammer dat ik door zo’n dom foutje dit atletiekseizoen niet in schoonheid kan eindigen, want een BK-medaille behoorde zeker tot de mogelijkheden.

Een vooruitblik naar het nieuwe seizoen …

Vanaf maandag kijken we vooruit naar het komende winterseizoen.  De komende maanden zal ik waarschijnlijk her en der verschijnen in enkele kleinere stratenwedstrijden, maar dit enkel om eens een “snellere” duurloop te doen.

Uiteraard zullen de verwachtingen weer een beetje hoger gespannen zijn, maar echte doelen stellen we ons nog niet. 

Eén nieuwe uitdaging zal er alvast zijn : het komende winterseizoen vat ik alvast aan in de rood-witte kleuren van AC Lyra, en ik hoop mijn nieuwe clubtrui meermaals te kunnen tonen in de spits van de komende veldlopen.

Na jaren trouwe dienst bij Hulshout AC voelde ik dat het tijd werd om andere oorden op te zoeken. De keuze voor AC Lyra ?  Het is een erg ambitieuze club, en na een verkennend gesprek voelde ik mij er onmiddellijk aanvaard en thuis.  De keuze was dan ook vlug gemaakt.  Ook Jens zal volgend seizoen de Duffelse kleuren ruilen voor AC Lyra.

Collage seizoen 2011-2012.jpg

22:05 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |