09-10-12

Neteloop

Eindelijk was het zo ver! Ik heb er lang op moeten wachten, maar gisteren kon ik eindelijk aan de start staan van mijn eerste wedstrijd van het winterseizoen. Spijtig genoeg geen veldloop, daar is het nog een paar weken te vroeg voor. Het tussenseizoen van zomer naar winter duurt voor mij altijd enorm lang. Zeker na zo’n goeie winter als vorig jaar, kijk ik enorm uit naar de start van de veldlopen, deze zal voor mij beginnen in Bonheiden.

Zoals ieder jaar was er in Hulshout de “Neteloop” en net zoals vorig jaar nam ik deel aan de 7 km.

Enkele weken geleden stond ik ook al aan de start op de 10 km in Herenthout, maar door omstandigheden heb ik hier de wedstrijd na 4 km moeten staken.

Dus, de “Neteloop”: omdat ik me niet 100 % in orde voelde, nam ik een voorzichtige start. Eens de eerste kilometer goed doorgekomen, zag ik trainingsmakker Jan niet al te ver voor mij lopen. Stelselmatig liep ik naar hem toe en net voor de 2de kilometer kwam ik bij hem aansluiten en mocht ik lekker profiteren in zijn spoor (waarvoor nogmaals enorm veel dank!). Het tempo van Jan lag me enorm goed en ik moest me nooit forceren om hem bij te benen, daarom besloot ik om met nog 2 km voor de boeg het tempo een klein beetje omhoog te trekken. De laatste kilometer was nog enorm zwaar door steken in de rechter zij, maar nooit kwam mijn eerste plaats bij de vrouwen in gedrang en kon ik uitlopend de eindstreep bereiken.

Ik nam snel even de uitslag van vorig jaar erbij en zag dat ik 50” sneller had gelopen dan het jaar voordien. Met een enorm tevreden gevoel kunnen we nu de laatste weken ingaan tot de eerste veldloop.

Ook heel tof was dat de familie Lammens de “Neteloop” kwam meepikken als voorbereiding op de winter. Oké, niet de hele familie, enkel Shari stond aan de start van de 3,5 km en zij werd er knap 3de. Jenthé trok voor de fun ook nog eens haar loopschoenen aan en deed dit ook zeker niet slecht!

Bedankt Jürgen voor de mooie foto's:
foto 1.jpgfoto 2.jpgfoto 3.jpgfoto 4.jpg

09:15 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.