28-10-12

Eindelijk zijn we er aan begonnen … veldloop Bonheiden

Al enkele weken ben ik aan het aftellen naar het nieuwe veldloopseizoen.  Ik was vandaag dan ook blij de spikes te kunnen aanbinden, en opnieuw het “veld” in te duiken.

1.jpg

De conditie was goed … dat heb ik de afgelopen weken kunnen vaststellen op de trainingen, maar een wedstrijd is toch nog altijd iets anders.  Zoals elk jaar alweer héél veel volk in Bonheiden, en met o.a. het Leuvense trio Van Den Bempt-Steffens-Lambrechts ook veel kwaliteit aan de start. 

Vorig jaar was ik 10de senior, en ik was er dan ook erg op gebrand beter te doen, en mij in mijn nieuwe clubkleuren te tonen.

14u15 … het startschot … Sigrid Van Den Bempt onmiddellijk aan de kop, gevolgd door clubgenote Elke Steffens en Karen Van Proeyen.  Achter hen een klein gaatje, en de grote groep aangevoerd door Sofie Van Accom, een Vilvoordse atlete, juniors Sara Van De Vel en Inge Binst, Nele Cools, Dominique Lambrechts en ikzelf.

 

Bonheiden 025.JPG

Halfweg de 1ste kleine ronde zette ik mij op kop van het achtervolgend groepje.  Sofie Van Accom volgde, en we sloegen een kloofje op de naaste achtervolgers Sara Van De Vel en co.  De achterstand op het koptrio bedroeg een 30tal meter.

De kloof dichten, bleek moeilijk, dus concentreerde ik mij op de 4de plaats.

Sofie en ik wisselden regelmatig van positie, en we deden beiden ons deel van het kopwerk.  Hierdoor was het voor onze achtervolgers ook moeilijk dichter te komen.

 2.jpg

3.jpg

Vooraan liep Van Den Bempt solo naar de zege, en kaapte Karen Van Proeyen knap de 2de plaats weg voor de neus van Elke Steffens.

In een langgerekte spurt van 300 m trok ik aan het langste eind, en strandde hiermee net naast het podium.  Slechts 33” moest ik toegeven op Sigrid, en 16” op Karen … supertevreden :). 

4.jpg

Ik kijk alvast uit naar de komende crossen, en het trainingsweekend met Lyra AC in Herentals.

19:12 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dat noemen ze nu : "een goede start nemen"!

We zullen het rood/wit rond uw schouders snel gewoon zijn want "Eef is back".

Proficiat met de prestatie !

J.

Gepost door: Jorgen | 28-10-12

GOED GEDAAN!!!
Klaar om te knallen, da's duidelijk!

Gepost door: Leen Leysen | 30-10-12

De commentaren zijn gesloten.