28-10-12

Eindelijk zijn we er aan begonnen … veldloop Bonheiden

Al enkele weken ben ik aan het aftellen naar het nieuwe veldloopseizoen.  Ik was vandaag dan ook blij de spikes te kunnen aanbinden, en opnieuw het “veld” in te duiken.

1.jpg

De conditie was goed … dat heb ik de afgelopen weken kunnen vaststellen op de trainingen, maar een wedstrijd is toch nog altijd iets anders.  Zoals elk jaar alweer héél veel volk in Bonheiden, en met o.a. het Leuvense trio Van Den Bempt-Steffens-Lambrechts ook veel kwaliteit aan de start. 

Vorig jaar was ik 10de senior, en ik was er dan ook erg op gebrand beter te doen, en mij in mijn nieuwe clubkleuren te tonen.

14u15 … het startschot … Sigrid Van Den Bempt onmiddellijk aan de kop, gevolgd door clubgenote Elke Steffens en Karen Van Proeyen.  Achter hen een klein gaatje, en de grote groep aangevoerd door Sofie Van Accom, een Vilvoordse atlete, juniors Sara Van De Vel en Inge Binst, Nele Cools, Dominique Lambrechts en ikzelf.

 

Bonheiden 025.JPG

Halfweg de 1ste kleine ronde zette ik mij op kop van het achtervolgend groepje.  Sofie Van Accom volgde, en we sloegen een kloofje op de naaste achtervolgers Sara Van De Vel en co.  De achterstand op het koptrio bedroeg een 30tal meter.

De kloof dichten, bleek moeilijk, dus concentreerde ik mij op de 4de plaats.

Sofie en ik wisselden regelmatig van positie, en we deden beiden ons deel van het kopwerk.  Hierdoor was het voor onze achtervolgers ook moeilijk dichter te komen.

 2.jpg

3.jpg

Vooraan liep Van Den Bempt solo naar de zege, en kaapte Karen Van Proeyen knap de 2de plaats weg voor de neus van Elke Steffens.

In een langgerekte spurt van 300 m trok ik aan het langste eind, en strandde hiermee net naast het podium.  Slechts 33” moest ik toegeven op Sigrid, en 16” op Karen … supertevreden :). 

4.jpg

Ik kijk alvast uit naar de komende crossen, en het trainingsweekend met Lyra AC in Herentals.

19:12 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-10-12

Artikeltje Het Nieuwsblad

Altijd tof om eens een klein interviewtje af te leggen... Dit was het resultaat.

Scan10006.JPG

Morgen start het veldloopseizoen voor vele atleten op de Relays te Gent. Ik zal zeker naast de kant toekijken als supporter!

Volgende week is het eindelijk mijn beurt!

16:00 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-10-12

Neteloop

Eindelijk was het zo ver! Ik heb er lang op moeten wachten, maar gisteren kon ik eindelijk aan de start staan van mijn eerste wedstrijd van het winterseizoen. Spijtig genoeg geen veldloop, daar is het nog een paar weken te vroeg voor. Het tussenseizoen van zomer naar winter duurt voor mij altijd enorm lang. Zeker na zo’n goeie winter als vorig jaar, kijk ik enorm uit naar de start van de veldlopen, deze zal voor mij beginnen in Bonheiden.

Zoals ieder jaar was er in Hulshout de “Neteloop” en net zoals vorig jaar nam ik deel aan de 7 km.

Enkele weken geleden stond ik ook al aan de start op de 10 km in Herenthout, maar door omstandigheden heb ik hier de wedstrijd na 4 km moeten staken.

Dus, de “Neteloop”: omdat ik me niet 100 % in orde voelde, nam ik een voorzichtige start. Eens de eerste kilometer goed doorgekomen, zag ik trainingsmakker Jan niet al te ver voor mij lopen. Stelselmatig liep ik naar hem toe en net voor de 2de kilometer kwam ik bij hem aansluiten en mocht ik lekker profiteren in zijn spoor (waarvoor nogmaals enorm veel dank!). Het tempo van Jan lag me enorm goed en ik moest me nooit forceren om hem bij te benen, daarom besloot ik om met nog 2 km voor de boeg het tempo een klein beetje omhoog te trekken. De laatste kilometer was nog enorm zwaar door steken in de rechter zij, maar nooit kwam mijn eerste plaats bij de vrouwen in gedrang en kon ik uitlopend de eindstreep bereiken.

Ik nam snel even de uitslag van vorig jaar erbij en zag dat ik 50” sneller had gelopen dan het jaar voordien. Met een enorm tevreden gevoel kunnen we nu de laatste weken ingaan tot de eerste veldloop.

Ook heel tof was dat de familie Lammens de “Neteloop” kwam meepikken als voorbereiding op de winter. Oké, niet de hele familie, enkel Shari stond aan de start van de 3,5 km en zij werd er knap 3de. Jenthé trok voor de fun ook nog eens haar loopschoenen aan en deed dit ook zeker niet slecht!

Bedankt Jürgen voor de mooie foto's:
foto 1.jpgfoto 2.jpgfoto 3.jpgfoto 4.jpg

09:15 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |