28-11-12

Voor het eerst op het podium in mijn rood-witte outfit …

In een “ver” verleden graaide ik al eens 2 x de oppergaai mee in Arendonk … niet dat dit onmiddellijk mijn ambitie was vandaag, maar de afgelopen trainingsweek had mij geleerd dat alle ziektekiempjes verdwenen waren, en de conditie opnieuw goed was, zodat ik met podiumambities afzakte naar de andere kant van de provincie Antwerpen.

Fraai deelnemersveld: mijn gelegenheids-trainingspartner van het afgelopen weekend Els Rens, de Herentalse tandem Sofie Van Accom-Jolien Boonen, Shana Lauwers, Anja Peeters. 

We kregen één kleine en twee grote ronden voorgeschoteld.  De  organisatoren hadden blijkbaar enige inspiratie opgedaan bij onze fietsende collega’s, want elke ronde was er een kleine passage door een zandbak.  De rest van de omloop was vrij goed beloopbaar, al maakte de wind het erg zwaar.

Ik startte goed, en nestelde mij in het spoor van Sofie Van Accom, die de koppositie nam.  Lang duurde dat echter niet, want na amper 200 m kwam Els over ons “gestormd”.  Sofie pikte onmiddellijk aan … ik moest in een fractie van een seconde beslissen wat ik zou doen … het tempo van Els zou immers te snel zijn …

Toch hing ik mijn wagonnetje aan bij dit duo, maar voelde al snel dat dit tempo iets te hoog gegrepen was.  Even voorbij het ingaan van de eerste grote ronde moest ik hen dan ook laten lopen, maar behield de kloof met Sofie overbrugbaar.

Toen ook Sofie moest lossen, ben ik langzaam de kloof tussen ons beginnen dichten.  Op het einde van die eerste grote ronde kwam ik bij haar, wou even recupereren, maar voelde dat het tempo dat Sofie ons oplegde, stokte.  Ik besloot dan ook het commando over te nemen, en het tempo terug op te drijven.

Dit leverde mij in het lange rechte stuk windaf een 5-tal metertjes bonus op … Sofie kwam echter terug aansluiten.  Even verder, bij het opdraaien van het stukje weiland, kon ik opnieuw een kloofje slaan … Sofie wist echter een 2de keer terug te komen net voor het opdraaien van het sportcentrum.

Ik kon nog een laatste keer doortrekken in de zandstrook, vergaarde opnieuw een paar metertjes voorsprong, maar voelde toen dat het beste er af was.

Sofie kwam aansluiten bij het ingaan van de laatste 200 m, kwam naast en over mij, en liep naar de zilveren podiumplaats.  Els was inmiddels buiten schot, en graaide de overwinning mee.  Voor mij was de 3de podiumplaats weggelegd, en daar ben ik zeker tevreden mee.  Ik mis immers nog een beetje wedstrijdritme na mijn ziekte.  Het is waarschijnlijk ook nog een weekje te vroeg om een optimaal resultaat te hebben van de afgelopen trainingsweek … dus … ik kijk al uit naar mijn volgende cross op 2 december Lachen.

Het verslagje van RTV kan je hier vinden. Een filmpje gemaakt door Simon van onze wedstrijd + alle Lyra-atleetjes vind je hier.

Met dank aan Jan voor de foto's ;)!

arendonk 1.jpgarendonk 3.jpgarendonk 4.jpgarendonk 5.jpgarendonk 6.jpgarendonk 8.jpgarendonk 10.jpgarendonk 11.jpgarendonk 12.jpg

10:07 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Hopsakee, alweer een puike wedstrijd van Eef!

Jörgen

Gepost door: Jorgen | 26-11-12

Goede wedstrijd gelopen, proficiat!!! Doe zo verder zou ik zeggen ;) .

Gepost door: Björn Peeters | 26-11-12

De commentaren zijn gesloten.