28-11-12

Voor het eerst op het podium in mijn rood-witte outfit …

In een “ver” verleden graaide ik al eens 2 x de oppergaai mee in Arendonk … niet dat dit onmiddellijk mijn ambitie was vandaag, maar de afgelopen trainingsweek had mij geleerd dat alle ziektekiempjes verdwenen waren, en de conditie opnieuw goed was, zodat ik met podiumambities afzakte naar de andere kant van de provincie Antwerpen.

Fraai deelnemersveld: mijn gelegenheids-trainingspartner van het afgelopen weekend Els Rens, de Herentalse tandem Sofie Van Accom-Jolien Boonen, Shana Lauwers, Anja Peeters. 

We kregen één kleine en twee grote ronden voorgeschoteld.  De  organisatoren hadden blijkbaar enige inspiratie opgedaan bij onze fietsende collega’s, want elke ronde was er een kleine passage door een zandbak.  De rest van de omloop was vrij goed beloopbaar, al maakte de wind het erg zwaar.

Ik startte goed, en nestelde mij in het spoor van Sofie Van Accom, die de koppositie nam.  Lang duurde dat echter niet, want na amper 200 m kwam Els over ons “gestormd”.  Sofie pikte onmiddellijk aan … ik moest in een fractie van een seconde beslissen wat ik zou doen … het tempo van Els zou immers te snel zijn …

Toch hing ik mijn wagonnetje aan bij dit duo, maar voelde al snel dat dit tempo iets te hoog gegrepen was.  Even voorbij het ingaan van de eerste grote ronde moest ik hen dan ook laten lopen, maar behield de kloof met Sofie overbrugbaar.

Toen ook Sofie moest lossen, ben ik langzaam de kloof tussen ons beginnen dichten.  Op het einde van die eerste grote ronde kwam ik bij haar, wou even recupereren, maar voelde dat het tempo dat Sofie ons oplegde, stokte.  Ik besloot dan ook het commando over te nemen, en het tempo terug op te drijven.

Dit leverde mij in het lange rechte stuk windaf een 5-tal metertjes bonus op … Sofie kwam echter terug aansluiten.  Even verder, bij het opdraaien van het stukje weiland, kon ik opnieuw een kloofje slaan … Sofie wist echter een 2de keer terug te komen net voor het opdraaien van het sportcentrum.

Ik kon nog een laatste keer doortrekken in de zandstrook, vergaarde opnieuw een paar metertjes voorsprong, maar voelde toen dat het beste er af was.

Sofie kwam aansluiten bij het ingaan van de laatste 200 m, kwam naast en over mij, en liep naar de zilveren podiumplaats.  Els was inmiddels buiten schot, en graaide de overwinning mee.  Voor mij was de 3de podiumplaats weggelegd, en daar ben ik zeker tevreden mee.  Ik mis immers nog een beetje wedstrijdritme na mijn ziekte.  Het is waarschijnlijk ook nog een weekje te vroeg om een optimaal resultaat te hebben van de afgelopen trainingsweek … dus … ik kijk al uit naar mijn volgende cross op 2 december Lachen.

Het verslagje van RTV kan je hier vinden. Een filmpje gemaakt door Simon van onze wedstrijd + alle Lyra-atleetjes vind je hier.

Met dank aan Jan voor de foto's ;)!

arendonk 1.jpgarendonk 3.jpgarendonk 4.jpgarendonk 5.jpgarendonk 6.jpgarendonk 8.jpgarendonk 10.jpgarendonk 11.jpgarendonk 12.jpg

10:07 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-11-12

Een super geslaagd weekend in Herentals met AC Lyra!

Normaal hadden hier na de veldloop van Bonheiden nog twee veldloopverslagen moeten gestaan hebben …

… helaas …

… ’s woensdags na Bonheiden besloten ziektekiemen een aanval te plaatsen op mijn buik … naast de gebruikelijke ongemakken, kostte mij dat toch enkele trainingen, en moest ik mijn activiteiten zowel in Opwijk als Mechelen beperken tot het supporteren voor Jens tijdens zijn korte cross.
 
Sinds vorig weekend loopt het terug vlotter, in zoverre zelfs dat ik deze week mijn trainingsvolume op een “week”record bracht van 90 km, wat een pak meer is dan tijdens een normale trainingsweek.

Het trainingsweekend dat ik net afhaspelde in het gezelschap van mijn Lyra-clubgenoten, en “gastloopster” Els Rens, is hieraan uiteraard niet vreemd.

Mits ons trainingsschema een beetje aan te passen, kon ik dit weekend ettelijke kilometertjes afhaspelen in het gezelschap van Els. De afgelopen maanden hadden we tijdens de wedstrijden meermaals contact en dat klikte wel … en inderdaad, Els blijkt een schitterende trainingspartner en een toffe “madam” te zijn.

Zaterdagochtend heb ik samen met Els, Kristof Nackaerts en Geert Steenmans de Herentalse bossen onveilig gemaakt. ’s Namiddags deed ik met Els een “piramidetraining” onder het goedkeurend oog van Els’ trainer. Jens mocht zich eens uitleven met Kristof, en heeft dit nadien ook geweten .

Zondagochtend stond er dan voor Els en haar trainingspartners Kristof en Geert een lange duurloop op het programma, die ik, samen met Jens, gedeeltelijk heb afgewerkt, onder “fietsende” begeleiding van Gille en Erik. De dag kon niet beter starten dan met deze mooie tocht naar en doorheen Vorselaar. Ik heb echt genoten van de omgeving en het gezelschap.

Het weekend werd dan afgesloten met een rustige korte duurloop (loslopen).

Langs deze weg toch nog even een dikke pluim geven aan AC Lyra, voor hun gastvrijheid en het organiseren van dit leuke weekend, en een dikke “merci” aan Els.

Het was de ideale plek en moment om kennis te maken met een groot deel van mijn nieuwe clubgenoten.Wij hebben ons alvast enorm geamuseerd, en kijken al uit naar de volgende editie.

1.JPG

2.JPG3.JPG

Hieronder nog een leuk artikeltje van vorig weekend.

artiekel.JPG

 

10:21 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |