19-11-12

Een super geslaagd weekend in Herentals met AC Lyra!

Normaal hadden hier na de veldloop van Bonheiden nog twee veldloopverslagen moeten gestaan hebben …

… helaas …

… ’s woensdags na Bonheiden besloten ziektekiemen een aanval te plaatsen op mijn buik … naast de gebruikelijke ongemakken, kostte mij dat toch enkele trainingen, en moest ik mijn activiteiten zowel in Opwijk als Mechelen beperken tot het supporteren voor Jens tijdens zijn korte cross.
 
Sinds vorig weekend loopt het terug vlotter, in zoverre zelfs dat ik deze week mijn trainingsvolume op een “week”record bracht van 90 km, wat een pak meer is dan tijdens een normale trainingsweek.

Het trainingsweekend dat ik net afhaspelde in het gezelschap van mijn Lyra-clubgenoten, en “gastloopster” Els Rens, is hieraan uiteraard niet vreemd.

Mits ons trainingsschema een beetje aan te passen, kon ik dit weekend ettelijke kilometertjes afhaspelen in het gezelschap van Els. De afgelopen maanden hadden we tijdens de wedstrijden meermaals contact en dat klikte wel … en inderdaad, Els blijkt een schitterende trainingspartner en een toffe “madam” te zijn.

Zaterdagochtend heb ik samen met Els, Kristof Nackaerts en Geert Steenmans de Herentalse bossen onveilig gemaakt. ’s Namiddags deed ik met Els een “piramidetraining” onder het goedkeurend oog van Els’ trainer. Jens mocht zich eens uitleven met Kristof, en heeft dit nadien ook geweten .

Zondagochtend stond er dan voor Els en haar trainingspartners Kristof en Geert een lange duurloop op het programma, die ik, samen met Jens, gedeeltelijk heb afgewerkt, onder “fietsende” begeleiding van Gille en Erik. De dag kon niet beter starten dan met deze mooie tocht naar en doorheen Vorselaar. Ik heb echt genoten van de omgeving en het gezelschap.

Het weekend werd dan afgesloten met een rustige korte duurloop (loslopen).

Langs deze weg toch nog even een dikke pluim geven aan AC Lyra, voor hun gastvrijheid en het organiseren van dit leuke weekend, en een dikke “merci” aan Els.

Het was de ideale plek en moment om kennis te maken met een groot deel van mijn nieuwe clubgenoten.Wij hebben ons alvast enorm geamuseerd, en kijken al uit naar de volgende editie.

1.JPG

2.JPG3.JPG

Hieronder nog een leuk artikeltje van vorig weekend.

artiekel.JPG

 

10:21 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-10-12

Eindelijk zijn we er aan begonnen … veldloop Bonheiden

Al enkele weken ben ik aan het aftellen naar het nieuwe veldloopseizoen.  Ik was vandaag dan ook blij de spikes te kunnen aanbinden, en opnieuw het “veld” in te duiken.

1.jpg

De conditie was goed … dat heb ik de afgelopen weken kunnen vaststellen op de trainingen, maar een wedstrijd is toch nog altijd iets anders.  Zoals elk jaar alweer héél veel volk in Bonheiden, en met o.a. het Leuvense trio Van Den Bempt-Steffens-Lambrechts ook veel kwaliteit aan de start. 

Vorig jaar was ik 10de senior, en ik was er dan ook erg op gebrand beter te doen, en mij in mijn nieuwe clubkleuren te tonen.

14u15 … het startschot … Sigrid Van Den Bempt onmiddellijk aan de kop, gevolgd door clubgenote Elke Steffens en Karen Van Proeyen.  Achter hen een klein gaatje, en de grote groep aangevoerd door Sofie Van Accom, een Vilvoordse atlete, juniors Sara Van De Vel en Inge Binst, Nele Cools, Dominique Lambrechts en ikzelf.

 

Bonheiden 025.JPG

Halfweg de 1ste kleine ronde zette ik mij op kop van het achtervolgend groepje.  Sofie Van Accom volgde, en we sloegen een kloofje op de naaste achtervolgers Sara Van De Vel en co.  De achterstand op het koptrio bedroeg een 30tal meter.

De kloof dichten, bleek moeilijk, dus concentreerde ik mij op de 4de plaats.

Sofie en ik wisselden regelmatig van positie, en we deden beiden ons deel van het kopwerk.  Hierdoor was het voor onze achtervolgers ook moeilijk dichter te komen.

 2.jpg

3.jpg

Vooraan liep Van Den Bempt solo naar de zege, en kaapte Karen Van Proeyen knap de 2de plaats weg voor de neus van Elke Steffens.

In een langgerekte spurt van 300 m trok ik aan het langste eind, en strandde hiermee net naast het podium.  Slechts 33” moest ik toegeven op Sigrid, en 16” op Karen … supertevreden :). 

4.jpg

Ik kijk alvast uit naar de komende crossen, en het trainingsweekend met Lyra AC in Herentals.

19:12 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-10-12

Artikeltje Het Nieuwsblad

Altijd tof om eens een klein interviewtje af te leggen... Dit was het resultaat.

Scan10006.JPG

Morgen start het veldloopseizoen voor vele atleten op de Relays te Gent. Ik zal zeker naast de kant toekijken als supporter!

Volgende week is het eindelijk mijn beurt!

16:00 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |