30-10-11

Veldloop Bonheiden

Zaterdag 29 oktober had ik een krachttest gepland bij de sportdokter. Dit om nog eens te meten of alle spieren in evenwicht zijn en of er genoeg kracht is waar het moet zijn. Alles bleek perfect in orde, alleen de hamstrings nog een beetje bijtrainen. Het was voor mezelf dus een bevestiging dat ik mijn oefeningen goed onderhoud.

Omdat die krachttest veel energie van je lichaam vraagt, had ik op voorhand besloten om niet in Bonheiden te gaan lopen, maar er gewoon als supporter langs de zijlijn aanwezig te zijn. Maar… eens opgestaan, ontbeten, het uurschema van de veldloop opgezocht, begon het echt wel hard te kriebelen. Snel trok ik de loopkleren aan en ging een kwartiertje loslopen om te zien hoe de benen aanvoelde na de krachttest. Wonder boven wonder voelde mijn benen zeker niet slecht aan. Dus besloot ik samen met trainer Erik om naar Bonheiden te trekken!

Met superveel zin stond ik dus aan de start. Om 14.15 uur werden we op gang geschoten. We moesten 2 keer een A-ronde lopen en 1 keer een C-ronde (goed voor 4170 m). Ik was wel iets te voorzichtig gestart, maar dat is de schrik die ik nog terug moet overwinnen. Ik kon mijn wedstrijd mooi indelen en ontwikkelde een mooi tempo. Bij het ingaan van de laatste ronde liep ik in een groepje van 5 voor de 9 de plaats (bij de seniors). Samen met Sofie Lauwers trokken we het tempo een beetje de hoogte in en de andere 3 moesten de rol een beetje lossen. Bij het uitkomen van het bos en met nog een 600 à 700 m te gaan, liep ik voor Sofie. Op 400 m van de aankomst snelde Sofie me voorbij en ik kon niet meer aanpikken. Als 10de senior kwam ik zeer tevreden over de eindstreep gelopen.

Ik mag dus zeker met een goed gevoel terugkijken op mijn eerste veldloop van het seizoen! Met volle teugen heb ik ervan genoten dat ik er terug kon bij zijn, want vorig jaar rond deze tijd was het al gedaan voor mij met lopen en zat ik aan de kant toe te kijken met een kwetsuur.

Hieronder enkele foto’s:

bonheiden 032.JPGbonheiden 047.JPGbonheiden 051.JPGbonheiden 061.JPGbonheiden 065.JPGbonheiden 070.JPGbonheiden 090.JPGbonheiden 108.JPG

19:50 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-10-11

Cross Cup Relays te Gent

Gisteren was het eindelijk zo ver, het veldloopseizoen is op gang geschoten! Zoals ieder jaar gebeurde dit met de Cross Cup Relays te Gent. Samen met Annouck en Liesbeth vormde ik net zoals vorig jaar een team. Alleen hebben we dit jaar de volgorde een beetje door elkaar gegooid. Annouck mocht starten, zij gaf daarna de stok door aan Liesbeth en ik mocht uiteindelijk afsluiten.

 

Onder een stralend zonnetje werd het startschot gegeven voor de startlopers, die 1000 m voor hun rekening namen. Annouck startte heel snel en probeerde haar mannetje te staan tussen het sterke deelnemersveld. Ze gaf de stok door aan Liesbeth in 35ste positie. Liesbeth schoof tijdens haar 1500 m mooi op naar (ongeveer) de 25ste plaats. Daarna was het mijn beurt, ik nam de 3000 m voor mijn rekening en had er veel zin in. Ik liep een behoorlijke wedstrijd, kon enkele atleten inhalen, maar tegelijkertijd werd ik ook voorbij gesneld door de Belgische top… zo leek het precies of ik stil stond! De 1ste zandstrook verteerde ik nog heel goed, maar de 2de was er te veel aan. Uiteindelijk finishte ik voor onze ploeg als 27ste. Net 1 plaatsje minder dan vorig jaar.

 

Hieronder enkele foto’s van Jürgen Lammens.

Op onderstaande link vind je foto's van mijn papa.

https://skydrive.live.com/?cid=9d966f8b4e390916&Bsrc=...

CC Relays.JPGDSC_3591.JPGDSC_3592.JPG

14:15 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-10-11

Ekiden Brussel

Net zoals vorig jaar, trokken we met het Scott-Domo-ladies team naar de aflossingsmarathon in Brussel. Ik was startloper (5 km), daarna liepen Kim Geypen (10 km), Els Talloen (5 km), Liesbeth Monsecour (10 km), Liesbeth Leysen ( 5km) en als laatste Sandra Van Steen (7 km).

Om 13.00 uur stipt werd het startschot gegeven door Tia Hellebaut, met aan haar zijde de broers Borlée. Ik kon me in een mooi groepje nestelen waar onderling afwisselend kopwerk verricht werd. De 3 lastige klimmetjes onderweg verteerde ik redelijk goed en ik kon zo een mooi tempo ontwikkelen. De aflossingszone was in het Koning Boudewijnstadion, waar ik nog zo’n 300 m moest afleggen voor ik kon aflossen met Kim Geypen. We vonden elkaar goed en ik kon als 5de dame aflossen.

Voor de rest was het heel chaotisch om het wedstrijdverloop van de anderen te kunnen volgen. Niemand wist precies in welke positie we liepen. Iedereen van het team liep een goede wedstrijd. Toen Sandra over de eindstreep liep werden we mooi beloond met een 4de plaats in het vrouwenklassement. Net een plaatsje minder dan vorig jaar, maar we moesten dit jaar opboksen tegen heel sterke andere vrouwenteams. Dus met een glimlach en een goed gevoel konden we het Koning Boudewijstadion verlaten!

Voor mezelf kon ik ook heel tevreden zijn, ik liep 1 min sneller dan vorig jaar (18.54 min, zelf opgenomen). Dit is een bevestiging voor mezelf dat ik goed bezig ben. Nu verder opbouwen naar de veldlopen, want volgende week begint het echt! In Gent zal ik samen met Annouck en Liesbeth een ploeg vormen. Tot dan!

Hieronder enkele foto’s van de Ekiden in Brussel.

 

13187620776329.jpg


ekiden 036.JPGekiden 040.JPGekiden 064.JPGekiden 085.JPGekiden 105.JPGekiden 134.JPG

15:37 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |