16-10-10

Brussel Ekiden - 3de plaats met het Scott-team

ekiden 060 (2).jpg

19:32 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-10

brons op het Belgisch Kampioenschap piste - 1500m beloften en nieuw PR

Eindelijk… het is er nog eens uitgekomen en dan nog op het juiste moment.
Vandaag nam ik deel aan het BK 1500m voor beloften, te Nijvel.  Op training voelde ik het al langer dat het erin zat, het echte zelfvertrouwen putte ik vorige week uit mijn 800m-test op onze nieuwe piste van Hulshout. Jens haasde me toen naar een zeer mooie 2.18.

De dag begon met veel regen, maar de weergoden werden beter gezind in de namiddag en rond de tijd dat ik moest lopen kwam het zonnetje piepen. Spijtig genoeg was er iets misgelopen in de organisatie, waardoor er plots 45 min vertraging was. Om kwart voor 5 mochten we dus aan de startlijn gaan staan. Op papier stond ik 6de met mijn tijd, na een paar kleppers zoals Sofie Van Accom, Marlies Schils, Eva Dejonghe, …

Na het startschot zag het eruit dat het een trage wedstrijd ging worden, maar na 100m nam er toch iemand het initiatief om op kop te gaan lopen en het tempo geleidelijk aan op te drijven. Ik zat mooi genesteld achteraan het kopgroepje van 6. Met nog 800m voor de boeg probeerde ik (door aanmoediging van Ilse) een plaatsje op te schuiven. Met 6 gingen we de laatste ronde in. Op 250m werd er plots een serieuze versnelling ingezet en moest ik even passen. Op 150m kwam ik toch op gang en zag ik dat de 4 de plaats nog mogelijk was. Maar met nog 100m voor de boeg zag ik dat ook de 3 de plaats nog nipt haalbaar was, metertje per metertje kwam ik korter op Eva Dejonghe en vlak voor de meet is het me dan toch gelukt!

3 de!! En dan kreeg ik er nog een geschenkje bij, een nieuw PR: 4.45.27. Natuurlijk ben ik hier heel tevreden mee. Dit is een mooie afsluiter van mijn seizoen. Een seizoen met ups and downs, maar… een zomerseizoen zonder grote blessures, en dat mag al tellen bij mij!!!

Wat de komende weken gaan geven weet ik nog niet goed, misschien nog een pistewedstrijdje ergens meepikken, misschien ook niet. We beginnen alleszins aan de opbouw naar het winterseizoen met duurloopjes.

Natuurlijk nog een dankwoordje…
eerst en vooral aan mijn trainer Erik, die nu toch al een tijdje mijn trainer is en die mij prachtige trainingen geeft, in mij gelooft (denk ik toch ;) ) en veel met mij bezig is.
Wie ik zeker niet mag vergeten zijn ons mama en papa, die elke week van de partij zijn,

mijn liefje <3,
‘schrijnwerker’ Mark Van Riet , die dan weer via sponsoring  laat zien dat ook hij in mij gelooft
en mijn vaste supporters Ilse, Jenthé, onze va en Shari en Jürgen Lammens.

Hier enkele foto's:
Ook van Shari Lammens, thx ;)!Bk Beloften Nijvel 023.jpg
Bk Beloften Nijvel 083.jpgBk Beloften Nijvel 075.jpgBk Beloften Nijvel 089.jpg

Bk Beloften Nijvel 093.jpgBk Beloften Nijvel 096.jpgBk Beloften Nijvel 105.jpgDSC_0463.jpgBk Beloften Nijvel 115.jpgBk Beloften Nijvel 140.jpgDSC_0528.jpg

 

 

Voor nog meer sfeerbeelden klik hier

22:02 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-08-10

800m te Merksem

Na mijn slechte prestatie van woensdag, waagde ik het erop om gisteren te starten op de 800m te Merksem. Met mijn tijd moest ik in het voorprogramma starten.

Na een lange opwarming (1 uur 30 min) mocht ik eindelijk aan mijn wedstrijd beginnen. Er was blijkbaar een stroompanne geweest waardoor er een serieuze vertraging opgelopen was. Ik startte in de eerste reeks van het voorprogramma. Donna Matthijsen was de haas van dienst en ging de eerste ronde doorkomen in 68". Bij het uitkomen van de eerste bocht heb ik me goed kunnen verschuilen voor de wind. Bij de doorkomst na de eerste ronde kwamen we door in 70". 600m zat ik goed in de wedstrijd, daarna kreeg ik een serieus dipje. Maar ik kwam toch nog tevreden over de eindstreep in 2.23.

De volgende wedstrijd op het programma (en waarschijnlijk ook de laatste) is het Belgisch Kampioenschap voor beloften. Hier zal ik starten op de 1500m.

15:04 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |