09-10-12

Neteloop

Eindelijk was het zo ver! Ik heb er lang op moeten wachten, maar gisteren kon ik eindelijk aan de start staan van mijn eerste wedstrijd van het winterseizoen. Spijtig genoeg geen veldloop, daar is het nog een paar weken te vroeg voor. Het tussenseizoen van zomer naar winter duurt voor mij altijd enorm lang. Zeker na zo’n goeie winter als vorig jaar, kijk ik enorm uit naar de start van de veldlopen, deze zal voor mij beginnen in Bonheiden.

Zoals ieder jaar was er in Hulshout de “Neteloop” en net zoals vorig jaar nam ik deel aan de 7 km.

Enkele weken geleden stond ik ook al aan de start op de 10 km in Herenthout, maar door omstandigheden heb ik hier de wedstrijd na 4 km moeten staken.

Dus, de “Neteloop”: omdat ik me niet 100 % in orde voelde, nam ik een voorzichtige start. Eens de eerste kilometer goed doorgekomen, zag ik trainingsmakker Jan niet al te ver voor mij lopen. Stelselmatig liep ik naar hem toe en net voor de 2de kilometer kwam ik bij hem aansluiten en mocht ik lekker profiteren in zijn spoor (waarvoor nogmaals enorm veel dank!). Het tempo van Jan lag me enorm goed en ik moest me nooit forceren om hem bij te benen, daarom besloot ik om met nog 2 km voor de boeg het tempo een klein beetje omhoog te trekken. De laatste kilometer was nog enorm zwaar door steken in de rechter zij, maar nooit kwam mijn eerste plaats bij de vrouwen in gedrang en kon ik uitlopend de eindstreep bereiken.

Ik nam snel even de uitslag van vorig jaar erbij en zag dat ik 50” sneller had gelopen dan het jaar voordien. Met een enorm tevreden gevoel kunnen we nu de laatste weken ingaan tot de eerste veldloop.

Ook heel tof was dat de familie Lammens de “Neteloop” kwam meepikken als voorbereiding op de winter. Oké, niet de hele familie, enkel Shari stond aan de start van de 3,5 km en zij werd er knap 3de. Jenthé trok voor de fun ook nog eens haar loopschoenen aan en deed dit ook zeker niet slecht!

Bedankt Jürgen voor de mooie foto's:
foto 1.jpgfoto 2.jpgfoto 3.jpgfoto 4.jpg

09:15 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-09-12

Een terugblik op het atletiekjaar 2011-2012, en een blik in de toekomst …

We schrijven “september 2011” … na 6 blessurevrije maanden en enkele kleinere wedstrijdjes sta ik in Vilvoorde aan de start van het BK 5000 m.  Het behaalde objectief (18’30”) werd weliswaar niet gehaald, maar met een tijd van 19’05” zou ik hopelijk vertrokken zijn voor betere tijden/prestaties.

Vol verwachting, en na een goede voorbereiding, stond ik eind oktober opnieuw aan de start van een veldloop.  Ik weerde mij kranig in Bonheiden, en eindigde 10de.  Ik voelde mij week na week sterker worden, en in Boechout stak ik voor het eerst mijn neus aan het “(podium)venster”.  Ertvelde en Grimbergen leerde mij dat er nog wat werk aan de winkel was, maar waren een goede leerschool.

Vanaf dan ging het crescendo … opnieuw een podiumplaats in Bornem, gevolgd door een 4de plaats op het PK.  Begin februari kon ik in Borsbeek lang meestrijden voor de oppergaai, en eindigde ik 2de.

14 dagen voor het BK etaleerde ik een uitstekende conditie, wat beloond werd met een 2de plaats in Essen.  Ik was klaar voor het BK … alleen waren de ziektekiemen nog niet klaar met mij.

Op het BK (korte cross) kon ik mijn kansen dan ook niet optimaal verdedigen, maar met die 17de plaats was ik best tevreden en kon ik voor het eerst sinds lang het winterseizoen van begin tot einde afwerken.

Bij aanvang van het zomerseizoen werd één doel gesteld : een goede 5000m-tijd eind juni in Lier.

Eind april rinkelde de kassa 4 x tijdens de PK-tweedaagse … zaterdag in Bornem onverhoopte winst op 1500 m in een nieuw PR, en zondag wist ik nog een bronzen medaille uit de brand te slepen in Turnhout, eveneens in een nieuw PR.

Het Vlaams kampioenschap was dan weer een tegenvaller, maar het BK was een schot in de roos met een nieuw PR (4’41”18).  Via twee kleinere stratenwedstrijden, waarbij ik in Ramsel erg dicht bij het parcoursrecord kwam van Els Rens, wist ik dat ik klaar was voor mijn 5000 m.

Perfect hazenwerk van Jens, en trainingsmakker Jan Hoefkens, loodsten mij naar 17’49”21.

De weken nadien was het een beetje rustiger … tijdens de FC in Ninove deed ik nog een poging om de 4’40”-grens te doorbreken, maar slaagde hier net niet in.

Met het oog op het BK in Moeskroen was het tijd om de batterijtjes op te laden in Bad Dürrheim.  Vooraf nog even nieuwe steunzooltjes laten maken … en die blijken nu de grote spelbreker te zijn.

De vorm van deze steunzolen week blijkbaar af van mijn vorige, waardoor ik een lichte kwetsuur opliep. Ik kon de conditie onderhouden met alternatieve trainingen, maar omdat de nieuwe steunzolen vrij laat werden aangeleverd, en de kwetsuur niet genas zoals gehoopt, werd in overleg met Dr. Peeters en mijn trainer besloten niets meer te forceren, en het seizoen vroegtijdig te beëindigen.  Jammer dat ik door zo’n dom foutje dit atletiekseizoen niet in schoonheid kan eindigen, want een BK-medaille behoorde zeker tot de mogelijkheden.

Een vooruitblik naar het nieuwe seizoen …

Vanaf maandag kijken we vooruit naar het komende winterseizoen.  De komende maanden zal ik waarschijnlijk her en der verschijnen in enkele kleinere stratenwedstrijden, maar dit enkel om eens een “snellere” duurloop te doen.

Uiteraard zullen de verwachtingen weer een beetje hoger gespannen zijn, maar echte doelen stellen we ons nog niet. 

Eén nieuwe uitdaging zal er alvast zijn : het komende winterseizoen vat ik alvast aan in de rood-witte kleuren van AC Lyra, en ik hoop mijn nieuwe clubtrui meermaals te kunnen tonen in de spits van de komende veldlopen.

Na jaren trouwe dienst bij Hulshout AC voelde ik dat het tijd werd om andere oorden op te zoeken. De keuze voor AC Lyra ?  Het is een erg ambitieuze club, en na een verkennend gesprek voelde ik mij er onmiddellijk aanvaard en thuis.  De keuze was dan ook vlug gemaakt.  Ook Jens zal volgend seizoen de Duffelse kleuren ruilen voor AC Lyra.

Collage seizoen 2011-2012.jpg

22:05 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-12

Tussendoor

Ondertussen zit mijn vakantie er weer een paar dagen op en zit ik terug in mijn dagelijkse routine… werken Wenkbrauw ophalen. Zoals ik eerder al had vermeld op mijn blog, ben ik met mijn ouders en Jens van 30 juli tot 8 augustus naar Bad Dürrheim (Duitsland) geweest.

Trainer Erik had een mooi trainingschema opgesteld zodat ik in alle rust mooie trainingen kon afwerken met het oog op een geplande 3000m en het BK 1500m voor beloften. Bad Dürrheim is echt prachtig om duurloopjes af te werken op onverharde padjes en vlak bij ligt ook een atletiekpiste om het zwaardere werk te volbrengen.

Het vooropgestelde schema heb ik spijtig genoeg niet kunnen afwerken omdat ik na dag 4 een verrekking kreeg in mijn linkerkuit. Met pijn in het hart heb ik de trainingen onderbroken en de resterende dagen in het zwembad doorgebracht voor mijn dagelijks aquajog-uurtje. Saai? Uiteraard! Maar het is zeker een goed alternatief om de conditie een beetje op pijl te houden. Jens heeft zijn trainingen kunnen afwerken en heeft al lopend kunnen genieten van het prachtige Bad Dürrheim. Ik ben er enorm hard tot rust kunnen komen en heb mijn batterijtjes dan maar op een andere manier opgeladen.

Bad Dürrheim is zeker voor herhaling vatbaar!

Eens thuisgekomen kon ik snel terecht bij de sportdokter en kiné die mij goed onder handen heeft genomen. 9 dagen heb ik alternatieve trainingen gedaan en ondertussen heb ik terug mijn loopschoenen mogen aantrekken. Deze week zal ik het nog rustig houden, maar vanaf volgende week mag ik er terug tegen aan gaan.
Door deze kwetsuur hebben we spijtig genoeg het wedstrijdschema een beetje moeten aanpassen en zal mijn geplande 3000m + nog enkele andere wedstrijdjes wegvallen. Begin september zal ik mijn spikes terug aan trekken voor hopelijk nog een mooi seizoenseinde te breien aan dit mooie zomerseizoen.

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

16:25 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |