27-07-12

Door het oog van de coach bekeken :) ...

Eef vroeg of ik een verslagje wou maken ?  Geen probleem !  Of ik na een mindere wedstrijd nog genoeg inspiratie zou hebben om een paar regeltjes neer te pennen ?  Natuurlijk !  Zelfs over “mindere” dagen valt altijd nog iets te zeggen.

Zo gezegd, zo gedaan … langs de zijkant de wedstrijd analyseren was vanavond niet moeilijk.  Eef miste gewoon de frisheid om een sterke tijd neer te zetten, dat bleek al na 250m wedstrijd.  Maar soms moet je een beetje investeren in trainingen om daar een tijdje later de resultaten van te zien, en dat deden we de afgelopen twee weken.

Aanvankelijk was deze wedstrijd niet voorzien in haar wedstrijdprogramma … maar omdat we hoorden dat er in Vilvoorde enkele sterkere atleten aan de start zouden komen, en Eef zin had in een 800 m, besloten we naar Vlaams-Brabant te trekken. 

In laatste instantie (lees: vanmorgen) meldde Katrijn (Vanderiviere) dat ze samen met Helen Van Lysebetten naar het Oostvlaamse Beveren trokken voor een hopelijk sterke 800 m-tijd.  Dus, ook wij daarheen …

De wedstrijd werd op gang getrokken door Helen, met Katrijn in haar spoor.  Eef volgde achter Katrijn, maar makkelijk ging het niet, en dat bleek al na 250 m toen ze rol moest lossen.  De resterende 550 m alleen afhaspelen, is natuurlijk niet bevorderlijk om een goede tijd te lopen … maar een frisse Eef had ongetwijfeld haar wagonnetje kunnen aanpikken (winnende tijd was 2’17’).  Eef liep een regelmatige wedstrijd, maar kon nooit aanspraak maken op een tijd beneden 2’20” … jammer, maar niet getreurd.  We kijken verder dan vandaag hé !

Echte “top”tijden werden er niet gelopen.  Misschien speelde de warmte een grotere rol dan verwacht ?  Eef strandde op 2’21”78 … niet slecht, maar helemaal niet in de lijn van de tijden van haar laatste wedstrijden en trainingstijden.

Nu even recupereren, en dan kilometerkes vreten, en genieten, in het Zwarte Woud … en dan zal de tweede helft van augustus/begin september wel de beoogde resultaten brengen !

Foto's getrokken door papa :):

beveren 6.jpgbeveren 1.jpgbeveren 5.jpg

13:15 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-07-12

Flanders Cup Ninove … 1500 m … net geen PR

Eén van de leukste meetings van het seizoen is ongetwijfeld de “Memorial Geert Rasschaert” in Ninove.   Na Gentbrugge is dit de volgende meeting in het FC-circuit.

Normaal had ik ook op de meeting van RCG aan de start gestaan, maar een kleine “kortsluiting” Wenkbrauw ophalen in mijn rug besliste daar de afgelopen weken anders over.

Leuke, en sterke wedstrijden, daar in het Oostvlaamse Ninove, en meestal ook goede weersomstandigheden.  Dit jaar was het niet anders, en zijn de organisatoren er bovendien in geslaagd de achterstand op het wedstrijdschema binnen de perken te houden Lachen.

Omstreeks 22u15, 25 minuutjes later dan voorzien, mocht ik in de eerste reeks van het naprogramma starten.  Een 15-tal atleten, waaronder enkele buitenlanders en de betere Belgische sub-toppers.

Er werd snel gestart … wellicht iets te snel voor mij … want bij de eerste doortocht zaten we toch enkele secondjes onder het vooropgestelde schema.  Ik kon mij vrij goed handhaven in de voorste gelederen, omringd door o.a. Britt Van Thillo, Imana Truyers, Sofie Picavet, Elke Steffens, Aria Schouten, …

Na 800m wees de klok de exact voorziene doortochttijd aan … perfect op schema, maar toen moest ik even die snellere 1ste ronde bekopen, en naar mijn tweede adem zoeken.

Er viel een kloofje met de grote groep …

Als ik achteraf terugblik op mijn wedstrijd, had ik daar misschien even een beetje meer op mijn tanden moeten bijten, want dit moment kost mij wellicht een -4’40” tijd (die ik zeker in de benen moet hebben) … enfin, dit zijn vijgen na Pasen … volgend keertje lukt het misschien wel ?

Terug naar de wedstrijd dan … “gezocht en gevonden” die 2de adem Lachen, en op 350 m van het einde begon ik stilaan de kloof te dichten op het groepje voor mij.  Ik kon Marieke Verhaeghe nog remonteren, en strandde in het spoor van Elke Steffens, Nele Cools, Melissa Vanden Driessche en Sara Van de Vel.

Het was na de wedstrijd lang zoeken in de wedstrijduitslagen naar mijn uitslag.  Tot mijn grote verbazing stond ik als “opgever” vermeld.

Toch even naar het wedstrijdsecretariaat om samen met de officials de fotofinish te bekijken … die bleek niet erg duidelijk, waardoor de vergissing werd gemaakt met een meisje van Vabco Mol … Gelukkig kon men mij “identificeren” aan de hand van mijn wedstrijdbroekje Lachen … waar een kledingsponsor  goed voor is hé !

Het verdict : 4’41”44 … nauwelijks een zucht boven mijn PR, en alweer dicht bij die 4’40”-grens.  Ik ben tevreden, en kijk al vol verwachtingen uit naar mijn volgende wedstrijd.

Eind van de maand trek ik dan met Jens naar Bad Dürrheim om de batterijtjes terug op te laden, en het laatste deel van het zomerseizoen voor te bereiden.  

12:15 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-07-12

Een Scandinavische avond in Lier …

Een ganse dag waaide er een vervelende wind, maar net voor jouw wedstrijd moet starten gaan de hemelsluizen lichtjes open en gaat de wind nagenoeg liggen.  Ideale temperaturen, en je hebt de perfecte omstandigheden om een 5000m te lopen … je zal het maar treffen.

In die omstandigheden kon ik gisterenavond omstreeks 21u30 aan mijn 5000m-opdracht beginnen.

Na vorige week mijn sponsor Tuinafsluitingen Ceusters een plezier te hebben gedaan :) in Ramsel, was het alweer tijd om de clubtrui uit de kast te nemen.  Ik kijk al enkele maanden uit naar mijn seizoensdebuut op 5000m en eindelijk was het zover.

In een “mixed”wedstrijd mocht ik samen met mijn trainingspartners/tempomakers starten.  Het deelnemersveld was klein, maar oogde mooi : Belgische kampioene Veerle Van Linden, de Luikse nr. 4 van het BK Ferahiwat Tulu Gamachu, Belgische marathonkampioene Els Rens, twee juniores-toppers (Sara Van De Vel en Esther Schouten) en Olse-atlete Julie Eysackers, allen met hun respectievelijke hazen.

Jens zou de eerste 3km voor zijn rekening nemen, met Jan (Hoefkens) in zijn spoor, die dan zou overnemen.  Er werd vertrokken op basis van een schema van 17’55”. Mijn besttijd bedroeg 18’36” … mijn laatste 5000m op het BK vorig jaar klokte ik af in 19’06” … onze richttijd zou een hele sprong voorwaarts betekenen.

Jens wist zich perfect van zijn taak te kwijten.  We zaten onmiddellijk in het juiste tempo. Jan kende een minder begenadigde dag.  Rugklachten verhinderden hem optimaal te kunnen ademhalen

Toch wou hij ook zijn steentje bijdragen en nam hij iets over halfweg de koppositie over van Jens.  Even later was hij jammer genoeg genoodzaakt de strijd te staken en moest ik mij terug in Jens’ spoor nestelen.

Even kreeg ik het moeilijk rond de 4de kilometer, maar dankzij de vele aanmoedigingen langs de kant en van Jens tijdens de wedstrijd, kon ik op schema mijn slotronde aanvangen.  De laatste 200m kon ik nog een beetje versnellen … de klok stond stil op 17’49”21 … een “dik” nieuw PR.

Bedankt Jens en Jan om mij te steunen tijdens deze 5K. En Jan … al had je gisteren liever de volledige 5K uitgelopen, toch wil ik je even speciaal bedanken voor al het werk dat je de afgelopen weken op training voor mij verrichtte in functie van deze 5000m.  Ook dat heeft mij gisteravond enorm geholpen. Wie zeker ook nog even een dikke merci verdient is mijn trainer Erik... Door zijn schema's maak ik steeds vorderingen.

10:27 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |