25-06-12

Geslaagde generale repetitie …

Met het oog op de komende wedstrijden werd gisteravond een laatste doorgedreven test gepland.  In Ramsel organiseerden de plaatselijke “Routelopers” een 5km-loop, exclusief voorbehouden aan vrouwen, dus trokken we daarheen.

2 rondjes van 2500m … elke ronde kregen we een stevige beklimming van de Ramselberg voorgeschoteld en in de aanloop daarheen een 800m lang stuk langs de oude spoorwegbedding Aarschot-Herentals.

Ik had er zin in … het startschot was nauwelijks gegeven en ik nam de koppositie, gevolgd door Tatjana Verbeeck, Karen Peeters, en nog enkele andere atletes.  Het eerste gedeelte van het parcours slingerde doorheen de dorpskern.  Ik sprokkelde daar al een kleine voorsprong bij mekaar, en wist die langsheen de spoorwegbedding na één ronde uit te breiden tot 20”.  Tatjana volgde als 2de.

De wind maakte het moeilijk een egaal tempo te lopen.  Toch ben ik – uitgezonderd de laatste beklimming van de Ramselberg – nooit in moeilijkheden geraakt.

Bij de aankomst stopte de wedstrijdklok op 18’39”, nauwelijks 15” boven het wedstrijdrecord van huidig marathonkampioene Els Rens.  51” later werd Tatjana 2de.

Toch even vermelden dat één van mijn steunpilaren komende zaterdag, Jan Hoefkens, een erg knappe 18’05” neerzette, en duidelijk klaar is voor zijn “opdracht” in Lier. 

1.jpg2.jpg4.jpg5.jpg

14:54 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-12

Opdracht volbracht … !

Na een weekje “kommer en kwel” reden wij vandaag met gemengde gevoelens richting Brussel.  Het magische (ex) Heyselstadion is dit weekend immers het decor voor de Belgische kampioenschappen alle categorieën.

26 deelnemers, waarvan ik de 18de besttijd had neergezet … geen makkelijke opdracht.  Maar als je dan huiswaarts kan keren met de 15de tijd, en een PERSOONLIJK RECORD, dan kan je niet anders zeggen dan : OPDRACHT VOLBRACHT.

Het heeft deze week echter aan een zijden draadje gehangen.  Hoewel een rustige week was ingelast, heb ik naar mijn zin echter iets teveel moeten rusten, en rustig aandoen.  Na de training vorige week donderdag kreeg ik last van stramme kuiten … een paar dagen rust, en rustige korte duurloopjes brachten geen beterschap.  Via mijn buurman/ex-beroepswielrenner Benny Heylen en zoon Dries ben ik dan donderdag vakkundig “bewerkt” door een “echte” wielrennersmasseur.  Niet te onderschatten, maar enorm efficiënt.  Hij stelde een geblokkeerde zenuw vast in mijn lies.

Zoals hij had gezegd, was er vrijdag niet al teveel verbetering merkbaar.  Toch kon ik echter op een degelijke manier loslopen, zodat we toch beslisten naar het BK te gaan.

Ik werd ingedeeld in de 2de reeks. 

Na Veerle Dejaeghere de 1ste reeks te hebben zien winnen, werden wij omstreeks 16u15 de arena ingestuurd.  Een heel mooi deelnemersveld, maar daarom is het dan ook een BK.  Rosemary Kitushi nam een snelle start.  De les die ik heb geleerd na het Vlaams kampioenschap in gedachten, startte ik deze keer wel snel.  Even dacht ik het tempo te temperen, maar ik zette mij toch in het spoor van Rosemary.

Het ging echter te snel, dus liet ik een kloofje.  Rosemary scheen solo op een makkelijke zege af te stevenen, maar zou zich in de laatste rechte lijn nog moeten reppen om de spurtende meute voor te blijven.

Na het eerste rondje namen Helen Van Lysebetten, en de Gentse dames Ellen Van Leeuwen en Natalie Ameloot het commando van mij over.  Ook Sofie Gallein, Evy Pieters en de Leuvense atleten Marieke Verhaeghe en Corinne De Baets namen hun posities rondom mij in.  Perfecte doortochttijden om een mooie chrono te realiseren … even werd ik op 600 m van het einde uit mijn ritme gebracht doordat Nele Cools naar de binnenkant kwam. 

Het kloofje met de rest van de groep was gevallen … ik moest het nog 400 m alleen zien te rooien, en dat is gelukt.  Ik kwam nog net tekort om Corinne te remonteren, en eindigde 9de in een nieuw PR : 4’41”18 … alweer een kleine 2” sneller dan tijdens het PK in Bornem en een stapje dichter bij die begeerde “-4’40”-chrono”.

Bedankt Peter Wagemans voor de mooie foto's:

BK_Brussel_0324 (2).jpgBK_Brussel_0326 (2).jpgBK_Brussel_0351 (2).jpgBK_Brussel_0376 (2).jpg

08:43 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-06-12

Langdonkenloop in Varenwinkel-Herselt … een leuk intermezzo tussen de trainingen door …

1 juni … elk jaar een leuke dag … zo kennen Jens en ik mekaar vandaag 5 jaar … dat moest gevierd worden, en mijn trainer had daar het perfecte geschenk voor gevonden :) … een doorgedreven training onder de vorm van een 5K-jogging in Herselt …

Herselt is nauwelijks op een boogscheut van huis, en met het oog op mijn nakende 5000 m, was het de bedoeling eens dieper te gaan op een gelijkwaardige afstand.  Bovendien zal het mijn sponsor “TUINAFSLUITINGEN CEUSTERS” wel plezieren een wedstrijdje te lopen in onze achtertuin.

3 toertjes van 1680 m, of  5040 m op het menu, met een luxehaas als Jan Hoefkens.  Het beloofde een leuke opdracht te worden op deze mooi uitgetekende maar geaccidenteerde omloop.  Ook Jens en papa waren van de partij, en even later kwam ook Jenthé onze bende vervoegen.

Om 19u15 werd de 350-koppige bende op de voetbalvelden van FC Varenwinkel op gang geschoten.  Ik nestelde mij  in het spoor van mijn gelegenheidshaas Jan, die er onmiddellijk de pees oplegde.  Er waren toch heel wat bochten, en her en der was het uitkijken waar te lopen … hierdoor kon ik niet altijd het stevige tempo van Jan volgen … gelukkig stemde hij zijn wedstrijd op mij af, en kon ik mij telkens terug in zijn spoor zetten.

Even nestelde Marleen Van Bael zich in ons spoor.

Het tempo van Jan was voor haar net iets te hoog gegrepen, en zo stevende ik als eerste dame af op een tijd van 18’49” (18’40” op 5000 m), en dat is maar net boven mijn pisterecord, en dat op een bij momenten moeilijk beloopbare ondergrond … dat belooft !  Missie volbracht dus, … tijd dus voor de echte viering van onze 5de verjaardag :) :).

Dank u Erik voor de foto's:

IMG_6371.JPGIMG_6419.JPGIMG_6380.JPGIMG_6420.JPGIMG_6449.JPGIMG_6464.JPGIMG_6355.JPG

10:07 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |