20-05-12

Je bent nooit te oud om te leren … :)

… en dat heb ik vandaag mogen ondervinden …

Een gebrek aan ervaring in “het lopen in groep”, en een beetje gebrek aan lef, hebben mij in Kessel-lo (Kampioenschap van Vlaanderen) de das omgedaan.

19 meisjes aan de startlijn van een 1500 m, waarvan het grootste gedeelte een besttijd hebben tussen 4’35” en 4’45”.  Dan weet je op voorhand dat het drummen is de eerste 100en meters.

Net daar liep het vandaag bij mij mis.  Ik liet mij tijdens de start misschien een beetje te makkelijk opzij zetten, verzeilde in de achterste gelederen, en wist al na nauwelijks 200 m dat het een erg moeilijke wedstrijd zou worden.

Vooraan werd stevig vaart gemaakt, en had zich een 3-tal afgescheiden.  De rest van de bende werd op een lint getrokken.  Door de vele tempowisselingen – ik moest regelmatig afremmen, dan weer terug optrekken – had ik de eerste 500 m al heel wat krachten verspild.  Nochtans was de tussentijd op 1000 m nog veelbelovend.

Even dacht ik een extra inspanning te leveren in het rechte stuk, en enkele meisjes in te halen … dit lukte echter niet, dus bleef ik mijn wagonnetje aanhangen.

Ik hoopte mijn tweede adem te vinden … maar ik had teveel krachten moeten gebruiken tijdens die eerste ronde  … het beste was er af. 

Ik strandde op 4’49”49, minder goed dan verwacht, maar toch ben ik niet ontgoocheld.   Het kan sneller, dat gevoel kreeg ik de afgelopen dagen op training.  Dit moet ik in mijn achterhoofd houden, en mits een beetje meer lef zal het volgende keer ongetwijfeld opnieuw beter zijn.

Fotograaf Jenthé was ook weer van de partij (eerste 3 foto's):
Ook Jürgen maakte een knappe fotoreportage (laatste 3 foto's):
2.jpg5.jpg6.jpg DSC_0508.JPGDSC_0521.JPGDSC_0528.JPG

13:38 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-05-12

Even terug met de beide voetjes op de grond

Na een week vol euforie en genieten,  was het vandaag terug "raceday". 

In het Koningbouwdewijnstadion te Brussel organiseerde RESC de "GP Mingels". Voor de vrouwen was er een 800m voorzien.

Ik mocht starten in de eerste reeks, die behoorlijk sterk bezet was (Camilla De Bleecker, Jenna Wyns, Eline Deboth, ...). Mijn opdracht was duidelijk: mijn wagonnetje proberen aan te pikken aan het staartje. Bij het uitkomen van de eerste bocht hing ik al een 5-tal meter achter de kopgroep en toch kwam ik sterk door na 200m in 30". 
Ik heb mijn tanden stuk gebeten om proberen aan te pikken, maar hier slaagde ik nooit in, waardoor ik altijd alleen bleef lopen. Mijn doorkomst na 400m zag er nog steeds mooi uit: 66".

Daarna was het beste er een beetje af.. ik probeerde nog door te bijten, maar kwam ontgoocheld over de finish in 2'21"05..

Na een opener van vorige week is dit een ontgoocheling, maar ik weet dat ik beter kan. Dus knopje omdraaien en verder kijken naar wat nog komen moet.

Een peptalk zal even nodig zijn om het vertrouwen terug te vinden. 

14:44 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-04-12

Vier(!) vliegen in één klap …

Enkele weken geleden hebben we even gebrainstormd over hoe we het nieuwe zomerseizoen zouden aanpakken. Lang heeft dit niet geduurd, en dat heeft gelukkig niets te maken met die “brains” Lachen, maar eerder door het feit dat we allemaal al vlug op dezelfde lijn zaten.


Na mijn “zorgeloze” winter is de ambitie duidelijk : mijn PR’s moeten sneuvelen, te beginnen met een goede 5000m eind juni in Lier. Wat er dus de komende weken gebeurt, zal allemaal een beetje in de schaduw staan van die “gemengde” 5000m (mijn hazen Jens en Jan zijn alvast gewaarschuwd Lachen).
Wat natuurlijk niet wil zeggen dat we geen wedstrijden gaan lopen …


Het laatste weekend van april staat traditioneel in het teken van de provinciale kampioenschappen. We besloten geen 3000m te lopen, maar te opteren voor de dubbel “1500m-800m”. Geen sinecure, want in Bornem stond de 1500m gepland om 16u25, de 800m daags nadien in Turnhout op het middaguur (12u15). Deze dubbele opdracht klaren in een tijdsbestek van nauwelijks 20u … amai mijn arme beentjes.


Toen ik begin deze week de deelnemerslijst kreeg voorgeschoteld, was het toch even slikken.
-> 1500m : Sofie Van Accom 4’28”, Shana Lauwers 4’35”, Nele Cools 4’41”, en neem daar Evy Hens bij, die toch ook al onder 4’40” dook, en de juniors Aria Schouten (4’39”) en Kaat Vermeulen (4’42”), en je begrijpt dat ik met mijn besttijd van 4’45” in mooi gezelschap was.
-> 800m : met Sofie Lauwers (2’12”), Britt Van Thillo (2’16”) en Goele Truyers (2’17”) waren mijn podiumkansen op deze afstand ook al gering. Mijn besttijd stond immers op 2’18”88.


Hoofdbetrachting was dan ook wedstrijdritme opdoen. Mijn laatste degelijke 1500m dateert immers van september 2010. En ik moet nog een maand dieper in mijn uitslagenarchief duiken om een 800m te vinden.
Mijn stille ambitie was echter op beide afstanden een podiumplaats te versieren. Qua tijden was het nagenoeg onmogelijk een voorspelling te doen. Ik had wel al op training gevoeld dat het nu al behoorlijk vlot loopt, dus hoopten we op een beter seizoenbegin dan de afgelopen jaren.


Genoeg voorbeschouwingen, en tijd voor het echte werk … te beginnen in Bornem


Topfavoriete Sofie Van Accom nam – zoals verwacht - onmiddellijk het heft in handen, en met een tussentijd van 1’10” na 400m was ik al meer dan tevreden dat ik na deze opener nog in haar spoor kon blijven. Ook Shana Lauwers en Nele Cools klampten aan. Aria Schouten moest enkele metertjes toegeven.


Gelukkig stokte het tempo een beetje na deze aanvangsronde, en kon ik opnieuw op adem komen, en krachten opdoen voor de snelle laatste ronde die er zat aan te komen. Aria kwam terug aansluiten, en met ons 5-tal vatten we de slotronde aan.

Nele kwam naast mij postvatten, terwijl Sofie het tempo de hoogte injoeg. Ik beet mij vast in haar spoor … de laatste 100m moeten voor mijn supporters een thriller geweest zijn … ik kwam op 50m van het einde naast Sofie, en kon mij met een ultieme krachtinspanning (laatste 300m in 48”) voorbij haar werken, en een onverhoopte PK-titel binnen halen … en toen viel mijn oog op de chronometer … die stond stil op 4’42”96 een nieuw PR er bovenop !

Super !!! Mijn weekend kon niet meer stuk !


Dag 2 dan … Turnhout (ATAC) was gastheer.
De benen voelden – begrijpelijk – minder fris aan dan daags voordien, maar ook vandaag zou ik mijn vel duur proberen te verkopen Lachen.


Het aanvangstempo werd bepaald door Goele Truyers (Vabco Mol). Ik startte met favoriete Sofie Lauwers in dezelfde baan, en had al vlug door dat ik tijdens die aanvangsronde het onderste uit de kan zou moeten halen om Goele, Sofie en Britt bij te kunnen benen. Meer dan een aanvangsronde in 4de positie zat er dan ook niet in.
Sofie plaatste een versnelling op 300m van het einde, Britt schoof mee. Ik zat net iets te ver om mee te glippen, en het kostte mij dan ook heel wat moeite om Goele te passeren.


Een spurt tussen Sofie en Britt besliste over de titel. Ik bleef hangen op enkele metertjes, en behaalde zo mijn 2de medaille in evenveel dagen. Missie (= ambitie) geslaagd.


Bij het betreden van het podium hoorde ik dan ook mijn tijd : 2’18”50 … opnieuw een PR ! Ik heb er dan ook met volle teugen van genoten naast Sofie en Britt het PK-podium te betreden … wat een weekend !

Foto's, getrokken door Jenthé (1-4= 1500m, 5-8= 800m):

Bornem 3.jpgBornem 4.jpgBornem 6.jpgBornem 7.jpg


Turnhout 1.jpgTurnhout 3.jpgTurnhout 5.jpgTurnhout 6.jpg
09:50 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |