14-03-12

De laatste loodjes...

...blijken inderdaad de zwaarsten te zijn.
Toch ben ik tevreden deze loodjes te hebben kunnen dragen.
Voor het eerst sinds jaren kende ik immers een zorgeloze winter (op dat kleine griepje vorige week na), en mocht ik mij in Stene eindelijk nog eens meten met 's lands beste veldloopsters.

Ik was dan ook gebrand op een mooie prestatie, al was het toch een beetje koffiedik kijken hoeveel invloed dat griepje op mijn conditie had.

Helaas bleken de ziektekiemen toch een beetje geknaagd te hebben aan de conditie, al moet ik er eerlijk aan toevoegen dat het mij slechts enkele plaatsjes dichter in de uitslag zou gebracht hebben.

De wedstrijd zelf dan ...

Ik startte snel, maar al vlug bleek dit niet snel genoeg te zijn om mij helemaal vooraan te handhaven. Het tempo dat Katrijn Van De Riviere de groep oplegde lag immers zéér hoog.
Al na 300 m moest ik even naar adem happen. Stiekem hoopte ik dat het tempo vooraan even zou stilvallen, maar dat was ijdele hoop. Dit is immers een BK ... een inhaalmaneuver, enkele plaatsjes opschuiven bleek onmogelijk... ik liep immers al tegen de limiet.

Ik nestelde mij dan ook ergens rond de 25ste plaats.

Op 500 m van het einde werd ik 22ste geteld, en toen kwam ik er terug een beetje bovenop. Mijn inhaalbeweging leverde mij nog 5 plaatsjes winst op ... 17de !

Tevreden ? JA ! , al moet een top-10 plaats (op basis van mijn laatste resultaten) zeker tot de mogelijkheden behoord hebben.

De balans van mijn seizoen : onverhoopt goed !
Super dat ik de ganse winter blessurevrij ben gebleven (bedankt Dr. Peeters!).
Fantastisch dat ik sinds mijn optreden in Bonheiden wekelijks vooruitgang heb geboekt (bedankt trainer Erik!! Prachtig hoeveel tijd, energie en denkwerk je aan mij besteedt!). Ook de trainingen verliepen nagenoeg altijd vlot (bedankt Jan en Jenthé om de zware trainingen mee af te werken).
Blij als ik de resultaten bekijk : o.a. 4 podiumplaatsen, een sterke 4de plaats op het PK en "korte cross"-winst in Luik.

Ook een bedankje voor mijn trouwe supporters: Jens, mama, papa, va, Ilse, Jenthé en Jürgen! En ook aan alle toevallige supporters die me aanmoedigen tijdens de wedstrijd.. want ook dit is leuk.

Nu is het tijd voor een rustigere periode zodat we de batterijtjes terug kunnen opladen, en even hoopvol de zomer tegemoet kunnen kijken.

Hieronder enkele foto's getrokken door Jürgen en Jenthé (laatste 2), thx! Papa maakte terug een tof filmpje, bekijk het hier.

1 - Jürgen.jpg2 - Jürgen.jpg4 - Jürgen.JPG8 - Jürgen.JPG10 - Jürgen.JPG426946_10150737010055148_658795147_12084661_340276431_n[1].jpg427405_10150737009395148_658795147_12084658_1074727378_n[1].jpg 

15:01 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

28-02-12

beelden Essen

Wie twijfelt er nu nog aan dat ik een lieve schoondochter ben?

Eef geeft bloemen aan Ilse.jpg

10:22 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-12

2de senior te Essen

Voor mijn laatste “lange” opdracht van het seizoen reden we naar de andere kant van de provincie Antwerpen.  Thuisploeg ESAK had er alles aan gedaan om in Essen een degelijke omloop uit te tekenen, maar werd niet erg gediend door de omstandigheden.  De veldrijders hadden enige tijd geleden op deze omloop rondgeraasd, en dat was duidelijk te merken …

Het menu : 4.500m, verdeeld over 3 grote ronden.

De omloop : weiland, nogal “zwaar” lopend en “vals plat”.  Zeker niet te onderschatten.

De tegenstand : meer dan voldoende om er een leuke wedstrijd van te maken … oordeel zelf maar even : thuisloopster Britt Vanthillo startte als torenhoog favoriete, en werd uit eigen gouw aangevuld door o.a. Nele Cools, Jolien Boonen, Julie Eysackers, clubgenote Liesbeth Monsecour.  Vanuit Oost-Vlaanderen waren Sofie Picavet en Nina Lauwaert afgezakt.  Verder nog enkele goede juniors (Jolien Van Hoorebeke en de zusjes Van Havere) en twee toppers bij de masters : Els Van Hooydonck en Anja Peeters.

De wedstrijd dan, en die bekijken we vandaag even door de ogen van de coach :

“ Het was even zoeken toen de ganse meute kwam voorbijgestormd na 300 m, want in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, vond ik Eef niet onmiddellijk terug in de voorste gelederen.  Later zou blijken dat ze door wat trek- en duwwerk tijdens de start een beetje achteruit geslagen werd.

Geen nood echter, want Eef zette deze scheve situatie in een mum van tijd recht.  De pech was echter dat de juniors Jolien Van Hoorebeke en Evelin Van Havere, master Els Van Hooydonck en haar dochter Britt Vanthillo intussen het hazepad hadden gekozen, zodat Eef was aangewezen op achtervolgen.  Een bijna onmogelijke opdracht want vooraan werd er duchtig de pees opgelegd.

Eef naderde tot op een 10-tal m, maar zocht dan verstandig haar eigen tempo.  Op het einde van de eerste ronde kreeg ze het gezelschap van Sofie Picavet, en samen zetten ze de jacht in op Els Van Hooydonck, die vooraan de rol had moeten lossen.  Het lukte hen, en de verstandhouding bleek heel goed, want er werd beurtelings kopwerk gedaan.

Zo kon het trio de kloof op de eerste achtervolgers onder controle houden.

Bij het ingaan van de laatste ronde waren de posities ongewijzigd, tot Els Van Hooydonck even versnelde.  Sofie Picavet moest een gaatje laten, wat voor Eef het sein was om voluit haar kans te gaan voor die 2de podiumplaats.

Els Van Hooydonck bleef lang op 10m hangen, maar kraakte tijdens de laatste hectometers, en zo kon Eef die felbegeerde, en oververdiende, 2de plaats binnen halen bij de seniors.

Een schitterend en verdiend seizoenseinde (al rest er nog één “korte” opdracht in Oostende) , en een beloning voor haar volharding en doorzettingsvermogen.  Geniet ervan ! “ … aldus de coach.

Jens was fotograaf van dienst:

IMG_5592.JPGIMG_5608.JPGIMG_5618.JPG

 IMG_5631.JPGIMG_5641.JPGIMG_5647.JPG

08:41 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |