20-02-12

2de plaats te Borsbeek

Decor van het gebeuren was vandaag de omgeving van het Borsbeekse Fort III.  Ooit maakte ik hier als benjamin de veldlooppaden onveilig, maar daar kan ik mij bitter weinig van herinneren.

Ik was dan ook benieuwd welke omloop ik kreeg voorgeschoteld.  Jenthé, mijn chauffeur van dienst vandaag,  had me al een beetje ingelicht over hetgeen ik kon verwachten … lange rechte stroken, met waarschijnlijk een heel klein stukje slijk …

Om kwart na drie werd de ganse meute op gang geschoten voor 4 grote ronden, en vrijwel onmiddellijk kon een vijftal zich afscheiden van de rest : de Leuvense Hannelore De Saedeleer, Karen Van Proeyen van ROBA, de Oostvlaamse Nina Lauwaert, ikzelf en Sofie Van Accom.

Ik liep vrij makkelijk, en toen Hannelore het tempo een beetje de hoogte injoeg,  kon ik mijn wagonnetje aanpikken.  Ook Karen deed hetzelfde, en halfweg de eerste ronde sloegen we een klein kloofje op de eerste achtervolgster Nina Lauwaert.

Tot halfweg bleef deze situatie ongewijzigd.   Ons trio werd meestal aangevoerd door Hannelore, al trachtte ik onderweg toch mijn deel van het kopwerk te doen.

Bij het ingaan van de 3de ronde bleek dat we een beslissende kloof hadden geslagen met de achtervolgers, want Nina Lauwaert volgde toen op respectabele achterstand.

Een podiumplaats – die Jens (ziek thuis gebleven) had gehoopt – zat er zeker in …

Toen Karen halfweg de 3de ronde een versnelling plaatste, moesten zowel Hannelore als ik passen.  We moesten vlug 20m toegeven, en ook toen Hannelore versnelde, moest ik even passen.

Zij snelde tot bij de koploopster, en liet haar ter plaatse.  Ik had mij al bijna verzoend met de 3de plaats, omdat ik steeds op een 10tal sec van Karen Van Proeyen bleef hangen.

Zelfs bij het ingaan van de laatste rechte lijn – ongeveer 300m – was de kloof tussen Karen en mij nog steeds 40 à 50m … maar toen sloeg mijn “turbo” gelukkig nog een keertje aan, en kon ik Karen alsnog remonteren op 10m voor de aankomst … 6” achter Hannelore De Saedeleer, en hiermee wist ik toch enkele atleten achter mij te laten, die mij aan het begin van dit seizoen op ruime achterstand plaatsten.

Ik ben supertevreden met deze prestatie en mijn 4de podiumplaats van het seizoen, en hoop dan ook met dit gevoel mijn laatste “lange” opdracht van het seizoen – volgende week in Essen – te kunnen aanvatten.

Vandaag was supertrainer Erik fotograaf van dienst, bekijk hieronder zijn kunstwerkjes, papa maakte terug een filmverslagje, dat kan je bekijken op deze link.

start.jpg1.jpg4.jpg5.jpg7.jpg9.jpg

10:50 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-02-12

4de op het Provinciaal Kampioenschap te Kessel

Ik ben het even gaan opzoeken… het is van in 2008 geleden dat ik nog eens aan de start stond van een Provinciaal Kampioenschap veldlopen. Gisteren in Kessel was ik er EINDELIJK nog eens bij! En deze keer zonder enige kwetsuurtjes te hebben gehad in de voorbereiding, prachtig dus! Na een goeie start van mijn winterseizoen en met goeie begeleiding rondom mij, kon ik eindelijk nog eens een doel stellen. Dit was om in een redelijke vorm naar het PK in Kessel toe te werken, en het is mij (ons) gelukt.

 

Het domein “Fort van Kessel” lag er steenhard bij. Alle modderige stroken, waren gevaarlijke stukken geworden om de voetjes om te slagen. Om 14.40 uur mochten de senioren vrouwen van start gaan voor een lange afstand van 5990m (2 kleine ronden, 1 middelgrote ronde en 2 grote ronden). Topfavoriete Els Rens was er niet bij, Leen Leysen kon er spijtig genoeg ook niet bij zijn. Er werd heel voorzichtig gestart, want al na 200m lag er een heel gevaarlijke bocht. Britt Vanthillo nam heel het pak op sleeptouw en ging er samen met Katrien Verstuyft en Shana Lauwers vandoor. Nele Cools en ik werden de twee achtervolgsters. Nele nam het initiatief en gaf het tempo aan tijdens de eerste 2 kleine ronden, op de lange recht stukken moest ik haar telkens een metertje of 2 laten gaan, maar in de bochtjes en op de bevroren modder kon ik het gaatje telkens weer dichten. Het tempo lag al redelijk hoog maar ik voelde me echt goed in mijn vel en net voor het ingaan van de middelgrote ronde nam ik het kopwerk over van Nele en niet veel later kwam Wendy Lenaert aansluiten bij ons. Wendy zal eventjes komen uitrusten zijn, want niet veel later versnelde ze en noch Nele, noch ik konden aansluiten.
Ondertussen kreeg Nele het lastig en liet ze een gaatje vallen op mij en ik kreeg Shana (Wendy had haar ondertussen ook al ingehaald) in het vizier waardoor ik mijn tempo een klein tikkeltje de hoogte in dreef. Met nog 2 grote ronden voor de boeg had ik dus nog zicht op een 4 de plaats, maar hier moest voor gelopen worden! Pas in de laatste ronde kreeg ik het gat gedicht en ik probeerde eventjes (voor zover het nog ging) uit te rusten achter Shana. Bij de iets moeilijkere stukken ging ik op kop lopen en ik voelde dat ik telkens wat afstand nam, maar in de goed beloopbare stukken kwam Shana telkens terug. Op een lang recht stuk nam Shana dan weer een kleine 10 m afstand op mij, maar ik wist dat er nog een technisch stuk aankwam met daarachter de aankomst op een bergje, dus ik probeerde de kloof niet te groot te laten worden. Bij het ingaan van de laatste 200 m (en dus het slechtbeloopbare gedeelte) zette ik een serieuze versnelling en kon ik haar nog inhalen.
Heel blij kwam ik 4 de over de eindstreep. Ik voelde me heel goed onder de wedstrijd en mijn ‘doel’ was dus meer dan geslaagd! Nu hoop ik de winter blessurevrij door te komen.

 

Hieronder enkele foto’s van topfotografe Jenthé ;):
Op deze link kan je een verslag bekijken van RTV.

 4.jpg1.jpg2.jpg3.jpg5.jpg

11:17 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-01-12

3 de senior in Bornem

Gisteren trokken we naar de veldloop van Bornem. Ik kan me niet herinneren dat ik daar ooit al eens aan de start verscheen dus ik wist niet wat voor parcours ik voorgeschoteld ging krijgen. Eens het parcours verkend, vond ik het heel mooi! Lange rechte stukken, modderige stroken, zandbergje, … Van alles een beetje en dat maakt een veldloop mooi!

Er stond veel wind, dus het was zeker aangeraden (als je op voorhand weet dat je niet de sterkste bent) om je zoveel mogelijk weg te steken. Met 74 atleten (juniors, seniors en masters) stonden we aan de start! Een talrijke opkomst dus. We moesten 1 kleine ronde doen en daarna 3 grote, goed voor 5110 m.

Ik startte heel rustig, waardoor ik me het eerste kleine rondje goed kon wegsteken in een groepje. Ondertussen waren er al 2 vogels gaan vliegen, Helen Van Lysebetten (sen) en Shana Lauwers (sen) namen al snel een 50-tal meter voorsprong. Bij het ingaan van de eerste grote ronde nam Katleen De Cupere (sen) het initiatief en versnelde, ik schoof mee. Al snel liepen wij meter per meter weg van de groep. Ondertussen moest Shana vooraan de rol lossen en kregen we haar in het vizier. Net voor het ingaan van de 2 de grote ronde konden we aansluiten bij Shana, maar Katleen trok door. Ik probeerde haar nog eventjes te volgen, maar had al snel door dat dit tempo te hoog lag voor mij. Ik hapte even naar adem door mijn eigen tempo te lopen en in het begin van de 2 de ronde kwam Shana terug aansluiten bij mij. Ook Isabelle Collier (Mas) kwam aansluiten. Isabelle zat duidelijk in een hoger tempo als ons en ging door. Ik pikte mijn wagonnetje aan en voelde al snel dat Shana niet mee ging. Eventjes op de tanden bijten dus en na een goeie 200 m moest ik Isabelle laten gaan. Ik probeerde terug mijn eigen tempo te lopen en het gat van ongeveer 10 m op Shana te behouden. Bij het ingaan van de laatste ronde werd het zelfs 20 m. Trainer Erik gaf me hele goeie tips waar ik moest lopen net op een heel moeilijk moment, waardoor ik me hier goed kon overzetten. Ik kon stand houden en kwam heel moe, maar heel tevreden over de eindstreep als 3 de senior (4 de in totaal).

Met een voldaan gevoel (beetje vooruitgang geboekt) en een friteuse (heel goed voor een sporter), keerden we terug naar huis.

Hieronder enkele foto's getrokken door Jenthé, merci ;)!
Papa maakte ook nog eens een filmpje, klik hier om het filmpje te bekijken.
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg

10:05 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |