09-01-12

8ste senior in Grimbergen

Na alle feestdagen en feestmaaltijden was het eindelijk tijd om terug de spikes aan te trekken. Dit weekend koos ik om te starten in Grimbergen. Ik vind dit een heel mooi parcours en aangezien er altijd geldprijzen zijn… zal de tegenstand er zeker nietontbreken!

 

We moesten 4 C-ronden afleggen, goed voor 5600 m. Door deze lange afstand had ik me voorgenomen om het de eerste ronde zeker rustig aan te doen. Maar eens vertrokken en de lange modderige strook te hebben doorploeterd, kwam ik in een groepje terecht met Melissa Van Den Driessche (sen), Kim Bosmans (sen), Kathleen De Cupere (sen) en Sara van de Vel (jun). En deze waren zeker niet van hetzelfde gedacht als ik… Er werd (voor mij) behoorlijk gevlamd van in het begin. De eerste twee ronden beet ik me vast in hun spoor en dit lukte me ook goed, al was het voor mij op de limiet lopen en moest het dus zeker niet sneller gaan. Bij het ingaan van de 3 de ronden versnelde Melissa Van den Driessche en deze ene versnelling was voor mij moordend. Ik hapte even naar adem, beet door en probeerde mijn eigen tempo verder te lopen. Als snel kwam Isabelle Collier (mas) me voorbij gesneld en ik probeerde aan te klampen. Dit heb ik nog volgehouden tot bij het ingaan van de laatste ronde, maar dan heb ik ze moeten laten gaan.

De laatste ronde was enorm hard afzien en mijn tempo zal zeker een klein beetje gezakt zijn. Als 8ste senior en 10 de in totaal kwam ik moe maar voldaan over de eindstreep.

 

De uitslag klopt spijtig genoeg niet… Maar uiteindelijk is dat niet belangrijk, ik weet van mezelf dat het weer wat beter was t.o.v. de vorige wedstrijd en maak dus nog steeds vordering! 

 

Hieronder enkele foto’s, met veel dank aan Jörgen Lammens!

1.JPG

3.JPG5.JPG10.JPG13.JPG

12:26 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

27-12-11

7de senior in Ertvelde

Op de tweede Kerstdag stond de prachtige veldloop van Rieme op het programma. Met veel zin trokken we naar het verre Ertvelde om er het beste van ons te geven.

 

Jens nam deel aan de korte cross. Hij deelde zijn wedstrijd mooi in en eindigde zo als 26ste in een sterk deelnemersveld!

 

Ik mocht een kwartiertje later al starten. Ook bij mij stonden enkele kleppers aan de start (Sigrid Vanden Bempt, Katrijn vande Riviere, Britt Vanthillo). In deze volgorde betraden zij dan ook het seniorspodium.
Bij het startschot nam ik heel attent de eerste bocht mee met de eersten en was dus snel gestart. Ik nestelde me in het spoor van Els Van Hooydonck (master), maar na de eerste kleine ronde leek dit tempo echt veel te hoog voor mij en moest ik even naar adem happen door haar te laten gaan. Tijdens de eerste grote ronde (hele mooie ronde trouwens) had ik een klein dipje, waarschijnlijk door mijn veel te snelle start (maar wie niet waagt, …) en zo kwamen enkele atleten uit de achtergrond terug, o.a. Nina Lauwaert, Petra Bruggeman, Nena Leunis (junior) en Sofie Picavet. Ik probeerde mijn wagonnetje aan te pikken maar dit lukte niet meteen. Ik liep mijn eigen tempo enkele metertjes achter deze atleten. In de derde ronde kwam ik er terug door maar kon het gat niet meer dicht krijgen.

 

Uiteindelijk eindigde ik als 7de senior en liep toch wel een redelijk sterke wedstrijd. Van plaats 4 tot 7 was alles binnen de 13 seconden, dus dit smaakt toch wel naar meer.

 

Nog eventjes Jürgen en Shari bedanken voor het supporteren!

Hieronder enkele foto's getrokken door Jürgen, thx!

DSC_5311.JPGDSC_5312.JPGDSC_5334.JPGDSC_5342.JPG

11:57 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-12-11

Overwinning korte cross te Luik

Om de snelheid wat bij te werken om de start van de lange veldlopen wat beter te kunnen verwerken, zijn we vandaag naar Luik gereden om een korte cross mee te pikken. Het was al vroeg vertrekken want het startschot voor Jens werd al om 12.30 uur gegeven. Ik mocht 20 minuutjes later starten. Jens liep een degelijke wedstrijd en werd knap 17 de.

De organisatoren hadden er een prachtig parcours van gemaakt. Veel slijk, bergjes, … DE ingrediënten voor een veldloop!

Samen met de cadetten werden we op gang geschoten voor een A-ronde en een B-ronde (goed voor 1800 m). Er werd zeer snel gestart door een cadet en ik probeerde goed in haar spoor te blijven. Met z’n tweetjes namen we al snel een voorsprong op de rest van het deelnemersveld. In het vals plat naar beneden trok ze in de eerste ronden al eens goed door en moest ik echt veel moeite doen om in haar spoor te blijven. Bij het ingaan van de tweede ronde nam ik het commando over en zo kon ik de wedstrijd zelf een beetje in handen nemen, want in haar spoor had ik het echt lastig! Op het eerste bergje van de tweede ronde trok ik even door en ik nam 5 metertjes, maar al snel kwam ze terug aansluiten. Een beetje later probeerde ik het nog eens en deze keer gaf ze mij een 2-tal meters… maar weer hoorde ik haar terugkomen! Uiteindelijk kon ik toch nog wat afstand nemen op haar, maar veel gaf ze me niet, ik moest blijven doorgaan tot op de meet!

Het deed heel veel deugd om als eerste over de eindstreep te gaan! Het was iets helemaal anders dan een lange veldloop, maar ik ben zeker zo diep moeten gaan om deze overwinning te behalen!

Hieronder enkele foto’s, getrokken door mijn papa en op volgende link kan u meer foto’s terugvinden. 
https://skydrive.live.com/?cid=9d966f8b4e390916&id=9D...

luik 056.JPGluik 096.JPGluik 112.JPGluik 134.JPGluik 149.JPGluik 157.JPGluik 170.JPG

17:39 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |