06-12-11

Veldloop Boechout

Met z'n allen (zonder Jenthé... want zij zit spijtig genoeg in haar blokperiode, en zonder mama, want zij bleef thuis bij de studerende zus, succes blokbeesten) trokken we naar de veldloop van Boechout. Ook Jens trok vandaag zijn spikes terug aan voor zijn eerste veldloop.

Een superzwaar parcours kregen we niet voorgeschoteld, wel een dat moeilijk beloopbaar is. We moesten starten op het gras, daarna trokken we het bos in en daar waren het lange rechte stukken met scherpe bochten. Met een beetje vertraging werd de wedstrijd om 20 voor 2 op gang geschoten voor 3 grote toeren (4750 m).

Ik startte attent voorin en al snel vormde we een kopgroep van 4 (Valerie Van Boogaert (sen), Leen Leysen (sen), Sara van de Vel (jun) en ik). De eerste ronde kon ik vlot mee volgen en het voelde zalig om mee in de kopgroep te lopen! Valerie gaf in de eerste ronde al een aantal kleine prikjes en deze kon ik telkens beantwoorden. Maar bij het ingaan van de tweede ronde zette ze iedereen al snel op z'n plaats, een stevige versnelling en ze was vertrokken. Leen probeerde nog, maar haar tempo lag ook voor haar te hoog. Weg was Valerie, Leen had door deze aanval de nodige afstand op mij. Ikzelf probeerde afstand te nemen op juniore Sara, maar bij het ingaan van de 3de ronde kwam ze terug aansluiten. Nog 500 m nam ik het kopwerk voor mijn rekening en daarna nam Sara over. Op 300 m van de eindstreep plaatste ik nog een versnelling en kon haar achter mij houden. Als 3 de algemeen en als 3de senior kwam ik zeer tevreden over de eindstreep. Ik kon met de kopgroep vertrekken en er lange tijd in meedraaien en dat gaf me een heel goed gevoel!

Volgende week trekken we naar Luik om een korte cross mee te pikken.

Hieronder enkele foto's gevonden op de site van ABES.
Boechout 1.jpgBoechout 2.jpgeef.JPG

18:21 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-11-11

Veldloop Arendonk

Voor mijn 3 de veldloop van het seizoen, trokken we naar Arendonk. Normaal is Arendonk een mooie omloop met een bergje en een paar stroken slijk, maar dit jaar was het anders… het bergje was weg en door het goede weer was het een biljartparcours.

We moesten 1 kleine en 2 grote ronden afleggen, goed voor 4600 m. Ik startte attent mee voorin, maar na een kleine kilometer werd al duidelijk dat het tempo van de kopgroep nog te hoog ligt voor mij. De kopgroep bestond uit Leen Leysen, Nele Cools, Lauwers Shana, Wendy Lenaert en Anja Peeters. Achter de kopgroep vormde ik een duo samen met Maria Vranckx. De eerste 1500 m nam ik het kopwerk voor mijn rekening, daarna nam Maria over. Ze bleef het tempo strak aanhouden en net voor het ingaan van de laatste ronde moest ik even op adem komen en haar een paar meters laten gaan.

I
k had gehoopt een 2 de adem te vinden om het gat terug te dichten, maar hierin ben ik spijtig genoeg niet geslaagd. Ik bleef mijn tempo wel mooi onderhouden, maar de versnelling kwam er niet meer uit.

Als 7 de in totaal en als 5 de senior kwam ik over de eindstreep.

Eerst was ik ontgoocheld. Ik had graag in het spoor kunnen blijven van Maria Vranckx. Maar ik kom blijkbaar nog ietsje te kort. Uiteindelijk kwam trainer Erik naar me toe en hij was toch tevreden over mijn wedstrijd, dat stelde me toch al wat meer gerust!

Het is natuurlijk zalig om terug mee te strijden in de top 10. Maar ik hoop dat ik wekelijks progressie blijf maken en dat ik terug de aansluiting kan maken bij de meisjes waar ik vroeger mee kon strijden.

Heel fijn vind ik ook mijn trouwe supporters die me terug wekelijks komen aanmoedigen! Trainer Erik, mijn papa, mijn grootvader (die er terug bij kan zijn na zijn zware operatie), mijn mama die moeite doet om zo veel mogelijk te komen kijken, schoonmoedertje Ilse, schoonzusje Jenthé en natuurlijk ook mijn liefje Jens! 

Hieronder enkele foto's (op de eerste foto kan je perfect zien dat mijn trainer grijze haren krijgt van mij):

Op de link bij 'fotoreportages' kan je meer foto's bekijken.

 Arendonk 1.JPGArendonk 2.JPGArendonk 3.JPGArendonk 4.JPGArendonk 5.JPG

18:33 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-11-11

Veldloop Mechelen

Zoals ik in mijn vorig verslag al duidelijk had gemaakt, stond gisteren de veldloop van Mechelen op mijn programma. Het parcours was aangepast tegenover de andere jaren, maar zeker niet slechter! De lange stroken langs de voetbalvelden waren ingeruild voor een mooi kronkelend bergop - bergafwegje, met als kers op de taart een zandstrook van een 80-tal meters. Minder interessant voor de toeschouwers, maar eens zo interessant voor de atleten.

Om 15 uur mochten we van start gaan en we kregen 3 grote ronden op ons bord geschoteld (4940 m). Ik nam al een betere start als in Bonheiden. Evelin Van Havere (jun) en Helen Van Lysebetten (sen) vormde al snel de kopgroep en daarna volgde een klein peletonnetje waar ik bij zat. Ik kon het tempo van de eerste ronde heel goed aan en voelde me in de eerste zandstrook dan ook heel goed waardoor ik een kleine versnelling plaatste. Na de zandstrook vormde ik samen met Laura Van Havere (jun), Eva Van de Mergel (sen) en Sofie Lauwers (sen) een groepje voor de verdere ereplaatsen. 
Toen we de eerste ronde bijna volledig hadden afgelegd, maakte ik een domme fout! Op één of andere manier schoof ik weg met mijn voet in een bocht, wou ik mezelf ergens vastgrijpen, maar bleef met mijn arm achter een ijzeren paaltje haken, waardoor ik bijna viel. Mijn arm bloedde, maar ik kon niet goed zien wat ik net had... zette het snel uit mijn hoofd en liep verder. Ik plaatste meteen een versnelling om terug aanlsuiting te vinden bij mijn groepje en dat lukte me ook. Maar een paar 100den meters verder werd ik al beboet voor mijn versnelling en moest ik de rol lossen.

Een kleine 100 m heb ik ze spijtig genoeg moeten geven en dit gat heb ik niet meer kunnen dichtlopen. Ik bleef de rest van de wedstrijd altijd op dezelfde afstand hangen en ben dan zo als 4 de senior (6 de in totaal) over de eindstreep gelopen.

Daarna mocht ik toch eens naar het rode kruis met mijn arm (dan heb ik dat ook eens meegemaakt he ;) ), ze hebben mijn arm daar goed ontsmet en verzorgd. Ik heb aan deze veldloop dus een mooie schaafwond overgehouden.

Over de wedstrijd zelf ben ik wel tevreden... maar natuurlijk heb ik een beetje gemengde gevoelens met die domme stoot in de eerste ronde! Maar er komen nog genoeg veldlopen aan, hopelijk kan ik elke week progressie maken!

Hieronder enkele foto's getrokken door Jens en de 3 laatse door Jenthé:

mechelen 013.JPGmechelen 057.JPGmechelen 062.JPGmechelen 067.JPGmechelen 069.JPGmechelen 074.JPG

Mechelen Jenthé 3.jpgMechelen Jenthé 4.jpgMechelen Jenthé 5.jpg

 

 

17:43 Gepost door Evelien | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |